Kár volt ennyire kapkodni! Máris hiányzik a Fradi támadói közül az eladott Marquinhos

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a magyar bajnok Ferencváros 2-0-s vereséget szenvedett a dán Midtjylland otthonában. Ugyan ez nem egy ledolgozhatatlan hátrány a jövő keddi, Üllői úti visszavágón, de az már most kiderült, hogy a Szpartak Moszkvának idő előtt eladott brazil szélső, Marquinhos nagyon hiányzik a Fradi támadói közül, ráadásul az elmúlt két szezon magyar gólkirálya, Varga Barnabás sem épült még fel a sérüléséből.

2024. 08. 07. 9:05
Fura látvány Marquinhos a Szpartak mezében Fotó: spartak.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este ismét pályára lépett a Ferencváros a Bajnokok Ligájában. A selejtezőkör harmadik fordulójában máris szembe jött a valóság, ugyanis a magyar bajnok Ferencváros 2-0-s vereséget szenvedett a dán Midtjylland otthonában. Ugyan a kétgólos hátrány ledolgozható jövő kedden a visszavágón hazai környezetben, ám az már most látszott, hogy a zöld-fehérek nem tudják elviselni két támadójuk hiányát. Az egyikük ugyan még a csapat tagja, ám Varga Barnabás még nem épült fel a nyári Európa-bajnokságon elszenvedett súlyos fejsérüléséből. A másikuk ugyan még segíthetett volna az augusztus 31-én záródó átigazolási szezon végéig, ám a Fradi mégis úgy döntött, eladja a dánok elleni létfontosságú meccse előtt a brazil Marquinhost.

Pesics az edzőtábor óta képtelen betalálni, most is kihagyta a Fradi legnagyobb helyzetét (Fotó: fradi.hu)

Nyilván jól jött a kasszába a Szpartak Moszkva által a brazil szélsőért fizetendő több mint ötmillió euró, ám Marquinhos kiismerhetetlen cselei, villámgyors elfutásai, gólpasszai és góljai bizony már az első komoly téttel bíró összecsapáson feltűnően hiányzott a Fradinak. A helyére elképzelt, és az előző szezonban sérüléssel bajlódó, egyébként éppen a dán ligából érkező Tosin Kehinde egyelőre maximum a gyorsaságával tudja helyettesíteni a brazilt, így nem csoda, hogy a zöld-fehérek máris gőzerővel elkezdték keresni Marquinhos valódi utódát.

– A helyzetkihasználást illetően javulnunk kell. Emellett harapósabbnak is kell lennünk. Ha mindezt sikerül megvalósítanunk, meg tudjuk fordítani a párharcot. Nem titok, a klub még mindig keresi a távozó Marquinhos utódát. Jelen helyzetben három befejező csatárunk van, Varga Barnabás hamarosan visszatér, és Alekszandar Pesics mellett itt van Fortune Bassey is. De meglátjuk, igazolunk-e még – fogalmazott Pascal Jansen, a Fradi vezetőedzője, aki hozzátette, Hajnal Tamás sportigazgató és a stáb mindent megtesz annak érdekében, hogy sikerüljön pótolni a brazil szélsőt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.