Bognár György nem örült volna hasonló fordulatnak, a Paks játékosa figyelmeztet

A Paks csütörtökön a Mladá Boleslav ellen játszik hazai pályán, a tét a Konferencialiga főtáblájára jutás. Bognár György csapata történelmi tettre készül, a cseh csapatnál viszont nincs minden rendben, a 2-2-re végződött első meccs óta edzőt váltott. Szabó János, a Paks rutinos védője figyelmeztetett, hogy ez nem feltétlenül jó hír a magyar csapatnak.

Forrás: Metropol2024. 08. 27. 11:47
Bognár György, a Paks vezetõedzõje a labdarúgó Konferencialiga Mlada Boleslav harmadik selejtezõkörében játszott Paksi FC - Mornar mérkõzésen a Paksi FC Stadionban 2024. augusztus 7-én.
Bognár György a visszavágón már új mester ellen készíti a Paks csapatát Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bognár György csapata, a Paks 2-2-es idegenbeli döntetlen után készül a Mladá Boleslav elleni visszavágóra, s ha nyer, a Konferencialiga főtáblájára jut. Míg Bognár György helye betonbiztos a kispadon, a cseh csapatnál a múlt heti első meccs óta David Holobuek helyett a svéd Andreas Brännström lett a vezetőedző.

Paks, 2024. augusztus 7.
Szabó János, a Paks (j) és Sinisa Stevanovic, a montenegrói Mornar játékosa a labdarúgó Konferencialiga Mladá Boleslav Bognár György harmadik selejtezõkörében játszott Paksi FC - Mornar mérkõzésen a Paksi FC Stadionban 2024. augusztus 7-én.
Szabó János a Mornar után a Mladá Boleslav ellen is továbbjutna a Pakssal, ez a Konferencialiga főtábláját jelentené (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

– Ez a fejlemény persze nem ad okot hurráoptimizmusra. Brännström a bemutatkozó meccsén éppen ellenünk dirigál, márpedig régi szabály a futballban: ilyenkor a játékosok a legelőnyösebb arcukat igyekeznek mutatni az új mesternek, ezért nekünk rontanak – mondta a fejleményről a Metropolnak Szabó János.

Bognár György csapata történelmet írna

A Paks először juthatna nemzetközi kupasorozat főtáblájára, ráadásul mivel a Ferencváros már biztosan ott lesz az Európa-liga vagy a Kl főtábláján, a modern érában először lenne egynél több magyar csapat érdekelt a nemzetközi kupában.

Szabó János nem véletlenül hangsúlyozta: ez lenne pályafutása legnagyobb sikere, a 2009-es U20-as vb-bronzéremhez is felérne.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.