Brutális fejberúgás, majd szívfacsaró könnyek az olimpián + videó

Csúnya véget érhet a brazil futball-legenda, Marta karrierje, akit kiállítottak élete talán utolsó nagy tornáján. A női labdarúgás Lionel Messijének tartott játékos brutális szabálytalanságot követett el, fejbe rúgta spanyol ellenfelét, amiért egyből kiállították. Brazília a kiesés szélén a párizsi olimpián, de ha tovább is jut, a visszavonulását már belengető Marta legközelebb az elődöntőben szerepelhetne.

2024. 08. 01. 10:43
Paris 20024 Olympic Games - Soccer
Marta megkapja a piros lapot a brazil válogatott spanyolok elleni meccsén a brutális szabálytalansága miatt a párizsi olimpián. Fotó: EPA/Kiko Huesca
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marta az egyik, de nem a leghíresebb női futballista, összesen hatszor választották meg a világ legjobb játékosának, amivel rekorder, ezért is hasonlítják sokszor Lionel Messihez. Egy csodálatos pályafutás érhet azonban rettenetes véget a párizsi olimpián, ugyanis a brazil válogatott utolsó csoportmeccsén Marta brutális szabálytalanságot követett el a saját tizenhatosa előterében az első félidő hosszabbításában, fejbe rúgta a spanyol Olga Carmonát, ami miatt egyből piros lapot kapott.

Ekkor még 0-0 volt az állás, ám Brazília emberhátrányban végül 2-0-ra kikapott a spanyoloktól. Marta a piros lap felmutatása után nem bírt a könnyeivel, miközben vonult le a pályáról, tudta, hogy talán végzetes hibát követett el a 200. válogatott meccsén.

Brazília a kiesés szélén az olimpián

A brazilok a csoportjukban a harmadik helyen végeztek Spanyolország és Japán mögött, a továbbjutásuk azon múlik, hogy a legjobb harmadikok között túlélik-e a csoportkört. Marta korábban elmondta, hogy 2024-ben visszavonul, így az is lehet, hogy ez volt az utolsó meccse egy nagy tornán, ugyanis a piros miatt automatikusan eltiltást kapott. Minimum az elődöntőig el kellene jutnia a brazil válogatottnak, hogy a legenda újra pályára léphessen az olimpián.

A 38 éves Marta a brazil válogatottal eddig nem ért fel a csúcsra, vb-ről és olimpiáról is ezüstérme van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.