Dárdai Pál legtehetségesebb fia megszólalt a magyar válogatottságról

Két bátyja, Dárdai Palkó és Dárdai Márton már bemutatkozott a magyar labdarúgó-válogatottban, de Dárdai Pál legkisebb fia, aki talán a legtehetségesebb a három közül, egyelőre a német utánpótlás-válogatottban szerepel. Dárdai Bence most váratlanul megszólalt a magyar válogatottság kérdéséről is.

2024. 08. 12. 7:40
Dárdai Bence elhagyta Berlint, elhagyta a szülői házat, Wolfsburgban más úton jár, minta testvérei, a magyar válogatottságról még nem hozott döntést. Forrás: www.vfl-wolfsburg.de
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dárdai Bence nem a testvérei útját járja, az első adandó alkalommal eligazolt a Hertha csapatától és kilépett a szülői védőháló alól. A 18 éves középpályás a nyáron az élvonalbeli Wolfsburg játékosa lett, és a jövő hétvégén rajtoló Bundesliga-idényben már a topligás debütálás küszöbén áll . A továbbra is a Herthát erősítő bátyjai, Palkó és a nyári Eb-t is megjárt Márton már elköteleződtek a magyar válogatott mellett, de Dárdai Pál legkisebb, egyben valószínűleg a legtehetségesebb fia még a német utánpótlás-válogatottakban játszik, tavaly U17-es Európa-bajnok volt német színekben.

Dárdai Bence a saját útjára lépett Wolfsburgban. Forrás: www.vfl-wolfsburg.de

A Wolfbsurg a klubhonlapon közölt interjút Dárdai Bencével, akinek feltették a válogatottságra vonatkozó kérdést is. – Még van időm döntést hozni a felnőttválogatottságról, mert még fiatal vagyok, és sokáig játszhatok az U-válogatottakban. Ha eljön az ideje, dönteni fogok az egyik vagy másik nemzet mellett – jelentette ki Dárdai Bence.

Hogy milyen a kapcsolata Magyarországgal? A Berlinben felnövő játékos leginkább a családján keresztül kötődik hazánkhoz.

– Magyarországon van egy nyaralónk a Balatonnál, és szinte minden évben ott nyaralunk – árulta el. – Nagyon szép a tó, és mindig jól érezzük magunkat ott. A kapcsolat szinte minden nap megvan a családommal, akár az édesanyámmal beszélek telefonon, akár a bátyáimmal váltunk üzeneteket. Természetesen beszélünk a meccsekről is, és arról, éppen hogyan állunk a focival.

Dárdai Bence: Más vagyok, mint a testvéreim

Elmondta, hogy Berlin csak 50 perc vonattal, így bármikor hazalátogathat, de szerette volna a saját útját járni: – Úgy érzem, én más vagyok, mint a testvéreim. Egyszerűen szeretném a saját utamat járni, és megnézni, hova vezet.

Megkérdezték tőle azt is, hogy a három testvér közül az édesapjuk, Dárdai Pál kit tart a legtehetségesebbnek. – Remélem, hogy engem tart a legtehetségesebbnek! – válaszolta Bence. – Igazából azt hiszem, hogy mindannyiunkat tehetségesnek tart, és arra is nagyon büszke, hogy mindhárom fia focizik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.