A Hertha botrányhőse esélyt kapott Dárdai utódjától, de óriásit hibázott

Marius Gersbeck első számú kapusnak igazolt Berlinbe tavaly nyáron, de a Hertha ausztriai edzőtábora idején megvert egy férfit az utcán, és súlyos testi sértés vádjával bíróság elé kellett állnia. A klub ezután visszafogadta a botrányhőst, ám Dárdai Pál vezetőedző nem számolt vele. Gersbeck most megkapta az esélyt az új edzőtől a Német Kupában, és gól száradt a lelkén.

2024. 08. 20. 14:46
Marius Gersbeck most megkapta az esélyt az új edzőtől a Herthában, és gól száradt a lelkén. Forrás: X / Hertha
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron a Bundesligából való kiesés után a Dárdai Pál vezette edzői stábnak új csapatot kellett építenie, s mivel a Hertha mindhárom rutinos kapusa, Alexander Schwolow, Rune Jarstein és Oliver Christensen is távozott, így vélhetően első számú kapusnak igazolta le a klub a Karslruhétól az egyébként berlini nevelésű Marius Gersbecket. Csakhogy a játékos nagyot hibázott, a Hertha ausztriai edzőtáborozása során verekedett össze az utcán egy 22 éves férfival, akinek több csontját is eltörte. Súlyos testi sértés miatt bíróság elé állt, a börtönt megúszta, negyvenezer eurós pénzbírság megfizetésére kötelezték.

Dárdai Pál utódja, Cristian Fiél mellényúlt a botrányhős kapussal. Fotó: X/ Hertha

A Hertha először felfüggesztetette Gersbecket, de aztán visszafogadta, Dárdai Pál közben azonban letette a voksát a fiatal, akkor még csak húszéves Tjark Ernst mellett, s az egész idényben vele számolt első számú kapusként. A rutinos, 29 éves Gersbeck így körön kívülre került a magyar edzőnél. Dárdai Pál azonban már nincs a Herthánál, az utódja, Cristian Fiél pedig esélyt adott Gersbecknek a Hansa Rostock elleni meccsen a Német Kupa első fordulójában.

Gólpasszt adott az ellenfélnek a kapus

A berliniek fölényes, 5-1-es győzelmet arattak a harmadosztályú klub ellen, magyar szempontból fájó pont, hogy Dárdai Pál két fia, Palkó és Márton is csak epizódszerepet kapott csereként, ami állandósulni látszik az új edzőnél. Gersbeck pedig óriásit hibázott a 46. percben, ebből született a Rostock gólja, ami akkor még egyenlítést ért 1-1-nél.

A védők hazaadták a labdát a kapusnak, aki fel sem nézett, egyből tovább akarta passzolni azt oldalra az egyik csapattársának. Csakhogy borzasztó pontatlan volt a labdája, amely épp az ellenfél támadójánál kötött ki, aki így az üres kapuba lőhetett. Az összefoglaló itt nézhető meg.

A Bild fel is tette a kérdést: meddig tart a türelem a Gersbeckkel szemben a Herthánál?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.