Sztankovicsot hidegen hagyja, mit gondolnak róla a fradisták

Dejan Sztankovics az elveszített kupadöntő után jelentette be, hogy távozik a Ferencváros kispadjáról, és még a bajnokság végét sem várja meg. Hirtelen távozása sokakat felháborított, elsősorban nyilván a klub vezetőit és szurkolóit, de ő a nyilvánosság előtt nem indokolta meg a döntését. Most megtört a jég, a magyar médiában először megszólalva a Nemzeti Sportnak válaszolt.

2024. 08. 27. 15:45
STANKOVIC, Dejan, távozik, Ferencváros
Dejan Sztankovics egy évet sem töltött a Ferencvárosnál, nagy lendülettel, idő előtt távozott. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokat kérette magát Dejan Sztankovics: miután lépten-nyomon hangoztatta, milyen nagy megtiszteltetés számára a Ferencváros vezetőedzőjeként dolgozni, az első csábításnak engedve hamar lelépett. A magyar bajnokcsapatot 2023 szeptembere és 2024 májusa között irányító 45 éves szerb edző a Paks ellen 2-0-ra elveszített Magyar Kupa-döntőt követően jelentette be, hogy távozik, és a jövőben a Szpartak Moszkva kispadjára ül le, amivel az addig felé irányuló rokonszenv utálatba fordult át a szurkolók körében.

Dejan Stankovics Ferencváros orosz Szpartak Moszkva
Fotó: Telegram/ФК Спартак-Москва

Azóta a magyar médiában nem nyilatkozott, most a Nemzeti Sport elérte telefonon Moszkvában, de a hosszú beszélgetés ellenére nem szerette volna, ha terjedelmes interjú jelenne meg vele. Beszélt a Ferencvárosnál töltött időszakáról, a közösen átélt sikerekről, kudarcokról, és elárulta, a Fradi-szurkolók reakciójától sem voltak álmatlan éjszakái.

– Ez a profi labdarúgás velejárója – mondta Dejan Sztankovics, akit a Fraditól időközben követett a Szpartakhoz a brazil Marqui­nhos és a suriname-i Myenty Abena is. – Edzők jönnek-mennek, a szurkolók pedig vagy megkedvelnek valakit vagy nem. 

Adódott az életemben egy ilyen lehetőség, és mint minden édesapa, én is a legtöbbet szeretném adni a családomnak. De visszakérdezek: ha maradok, és tegyük fel, pocsék játékkal elvérzünk a nemzetközi porondon a Midtjylland ellen, másnap pedig kirúgnak, akkor is ekkora szám lett volna az edzőváltás? Rövid időn belül jön az utódom, az élet pedig ment volna tovább… Én pedig ott állok munka nélkül, elszalasztva egy ilyen lehetőséget az életemben.

A lehetőség biztosan komoly volt, hiszen az orosz–ukrán háborús helyzet miatt a Szpartak Moszkva a többi orosz csapattal együtt nem indulhat a nemzetközi kupákban, csupán hazai környezetben mutathatja meg, mire képes. Ráadásul Moszkva Budapestnél jóval távolabb van Milánótól, ahol az edző családja él, onnan még nehezebb hazalátogatnia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.