Kórházba juttatta a magyar úszót az olimpia szervezőinek a felelőtlensége

Joggal voltak félelmei Fábián Bettinának a nők 10 kilométeres nyílt vízi versenye előtt a Szajna szennyezettsége miatt. Aztán vállalta a versenyt, óriási úszással a pontszerző ötödik helyet szerezte meg, biztos, ami biztos, pálinkával „fertőtlenített”, de másnap rosszul lett és kórházba került, infúziót kapott. Fábián egy egyszerű, költői kérdéssel kritizálja a párizsi olimpia szervezőit.

2024. 08. 10. 14:22
FÁBIÁN Bettina
Fábián Bettina a női 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Szajna III. Sándor hídjánál 2024. augusztus 8-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön rendezték a nők 10 kilométeres nyílt vízi versenyét, amelyen a 19 éves Fábián Bettina élete első olimpiáján az ötödik helyre futott be. Előtte arról beszélt, hogy tartott a Szajna szennyezettségétől, ami hónapok óta téma volt a beleeresztett szennyvíz miatt, és konkrétan csak a verseny hajnalán döntötték el a szervezők, hogy lehet benne úszni, mert az egészségügyi határérték alatt van a szennyezettség mértéke.

Fábián Bettina a kórházból üzent az olimpián. Fotó: Fábián Bettina/Instagram

Ennek ellentmond, hogy Fábián Bettina a verseny másnapján, péntek este rosszul lett és kórházba került Párizsban, ahol infúziót kapott. Az úszó erről az Instagram-oldala sztorijában számolt be, amelyben egy egyszerű, költői kérdést is feltett, amely komoly kritika a párizsi olimpia szervezőinek: „Show vagy a sportolók biztonsága?”

Amikor ezt a kérdést egy épp kórházba került sportoló teszi fel, mert a szennyezett Szajnában kellett úsznia, amihez a szervezők azért ragaszkodtak annyira, mert így látványos helyszínen került megrendezésre a verseny, akkor a kérdésben benne a válasz is. A párizsi olimpia felelőtlen szervezőinek a show volt a fontosabb.

Barna, ujjméretű darabkák úszkáltak a Szajna vizében

Fábián Bettina a célba érkezés után elmondta, hogy barna, ujjméretű darabkákat látott a vízben, és sok vizet nyelt úszás közben. Akkor még viccből lehúzott egy pálinkát is „fertőtlenítés” gyanánt. Nem segített.

Jó hír, hogy a hírek szerint a sportoló már jobban van, kiengedték a kórházból és úton van hazafelé. Fábián versenyének a másnapján, pénteken a férfiak 10 kilométeres versenyében nagy magyar siker született , Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid (Bettina párja) bronzérmet szerzett az ugyanazon a pályán, a Szajnában megrendezett nyílt vízi viadalon. Csak reménykedhetünk benne, hogy nekik nem esett komolyabb bajuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.