Két vereség után az utolsó pillanatban mentett pontot a Fehérvár + videó

Úgy tűnt, hogy az Újpest és az Omonia Nicosia után vasárnap a Zalaegerszeg is legyőzi a Fehérvár FC-t, Kovács Patrik góljával azonban a lefújás előtti pillanatokban egyenlíteni tudott a székesfehérvári együttes.

2024. 08. 18. 17:29
A Fehérvárt erősítő Holender Filip csak kapufáig jutott a ZTE elleni bajnokin. Forrás: facebook.com/fehervarfc
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán az Omonia Nicosia elleni Konferencialiga-selejtezőn 2-0-s vereséget szenvedett, így két mérkőzés alapján 3-0-s összesítéssel a harmadik selejtezőkörben elbúcsúzott a sorozattól a Fehérvár FC, amely pár nappal később, vasárnap újra hazai pályán fogadta ellenfelét, ezúttal a Zalaegerszeget.

 

Ez történt a meccsen

A 3. percben megszerezhette volna a vezetést a Fehérvár, ám Tobias Christensen 22 méterről a felső kapufát találta el. A továbbiakban is inkább a mezőnyharc dominált, a vendég zalaiak először a 26. percben veszélyeztettek – akkor a 19 éves Dénes Csanád közelről a jobb alsó mellé lőtt. Hamarosan a Fehérvár kapusának, Tóth Balázsnak Kiss Bence jó erővel megküldött lövésénél volt dolga, majd kevéssel az első félidő vége előtt ziccert is hibázott a ZTE. Gól nélküli állásnál mehettek szünetre a csapatok.

A folytatásban hamar megszerezte a vezetést a vendég zalai csapat, az 54. percben Dénes Csanád használt ki egy hazai hibát, a kapura tört, majd egy csel után hét méterről, ballal a bal alsóba lőtt (0-1).

Erre válaszul Nicolás Stefanelli emelése után Kovács Patrik próbálkozott, ám a Zalaegerszeg kapusába lőtt, így elmaradt az egyenlítés. A 84. percben Holender Filip révén ismét kapufát talált a Fehérvár. Amikor úgy tűnt, hogy egy héten belül harmadszor is kikap a székesfehérvári gárda, akkor jött a fordulat: Kovács Patrik a rendes játékidő ráadásának ötödik percében volt eredményes közelről, 1-1-re mentve a találkozó eredményét. Ezzel a Fehérvár öt, a Zalaegerszeg négy ponttal áll a tabellán

NB I, 4. forduló
Péntek
Kecskemét–ETO FC Győr    2-1 (2-0)

Szombat
Debrecen–Diósgyőr        0-1 (0-1)
Ferencváros–Újpest FC        1-0 (0-0)

Vasárnap
Fehérvár FC–Zalaegerszeg    1-1 (0-0)
Paksi FC–Nyíregyháza    17.45
Puskás Akadémia–MTK Budapest    20.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.