A Groupama Aréna hangulata nem fogja meglepni a dánokat – jön a Midtjylland és a Fradi visszavágója!

A Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának Dániában lejátszott első mérkőzésén kétgólos előnyt szerzett a Ferencváros ellen a Midtjylland, amely a vezetőedző, Thomas Thomasberg és egy labdarúgó, Adam Buksa részvételével hétfőn tartott sajtótájékoztatót a Groupama Arénában. A trénernek elsősorban a balhátvédposzt okoz gondot a visszavágó előtt.

2024. 08. 13. 5:45
Thomas Thomasberg, a Midtjylland vezetőedzője hétfőn a budapesti Groupama Arénában tartott edzést csapatának. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Herningben 2-0-ra megnyert meccs után kedvezőbb helyzetben van a dán bajnokcsapat, a Ferencvárosnak minimum kétgólos győzelemre volna szüksége ahhoz, hogy kiharcolja a hosszabbítást. A „tiszta” továbbjutáshoz három találattal kellene nyernie a Ferencvárosnak, ám a házigazda szurkolóinak támogatásában is bízhat.

ABU FANI, Mohammed; BUKSA, Adam
Mohammad Abu Fani (labdával), a Ferencváros és Adam Buksa, a Midtjylland játékosa a párharc első, Dániában lejátszott meccsén (Fotó: Claus Fisker)

A hőség nem lehet kifogás

– A kétgólos előny jó, de még van hátra kilencven perc. Nincs titok, van egy stílusunk, azt akarjuk játszani kedden is, ez nem fogja meglepni az ellenfelet – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Thomas Thomasberg, aki jó csapatnak nevezte a magyar bajnokot és egyértelműen támadó játékot vár tőle. Hozzátette: mindkét balhátvédje sérült, így ez a poszt némi fejtörést okoz számára. 

– Tudom, hogy lenyűgöző hangulat szokott lenni a Groupama Arénában, de ez nem újdonság számunkra, tavaly is átéltünk hasonlót Lengyelországban. Elsősorban a taktikára fókuszálok, a szakmai stáb majd foglalkozik a hőség okozta teendőkkel, ami nem lehet kifogás, mert mindkét csapatnak ugyanolyanok lesznek a körülmények.

 

„Még nincs vége a párharcnak”

– Meg akarjuk nyerni ezt a meccset, ez az elsődleges cél. Azért igazoltam a Midtjyllandhez, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessek. Jó, hogy hazai pályán nyertünk, de még nincs vége a párharcnak – mondta már a 28 éves lengyel támadó, Adam Buksa, aki a párharc első mérkőzésén gólt is szerzett. – Voltak jó dolgok, és voltak olyanok is, amelyeket ki kellett javítani. Mögöttünk kell hagyni a legutóbbi meccset, csak a keddi meccsre fókuszálunk, hiszen egy remek csapat ellen kell pályára lépnünk, amely hazai pályán fog szerepelni. Eddig egy elég kemény menetben vagyunk, és ez a közeljövőben sem lesz másképp.

Thomas Thomasberg vezetőedző (balra) és Adam Buksa a hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A győztes a BL-ben, a vesztes az Európa-ligában folytatja

A Ferencváros és a Midtjylland összecsapása augusztus 13-án, kedden 20.00-kor kezdődik (tv: M4 Sport). A tét nem kicsi, aki továbbjut, a BL-kvalifikáció utolsó körébe kerül, ahol a pozsonyi Slovan vagy a ciprusi APOEL lesz az ellenfél a főtábláért. A vesztes fél számára sem ér véget az európai kupaszereplés, kiesés esetén az Európa-liga selejtezője nyújthat vigaszt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.