Micsoda esély, előre hozott döntő a magyar–olasz meccs!

Eddig minden a magyar vágyak szerint alakul a férfi-vízilabdatorna negyeddöntőjében a párizsi olimpián. A szerbek a görögöket, a horvátok pedig a spanyolokat verték ki a legjobb nyolc között, másképpen: kiesett a két csoportelső. Két olyan csapat tehát búcsúzott, amelyik a mieinknek nem igazán fekszik. Akár úgy is fogalmazhatunk, hogy nekünk előre hozott döntő lesz a Magyarország–Olaszország mérkőzés.

2024. 08. 07. 17:11
MANDIC, Dusan
Nem bírtak Dusan Mandiccsal a görögök Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horvátok esélyt sem adtak a spanyoloknak. Félidőben 6-3-ra vezettek, az utolsó negyednek is háromgólos vezetéssel vágtak neki, végül 10-8-ra nyertek. Nem állítjuk persze, hogy a magyar válogatott Horvátországot bármikor simán megveri, de a spanyolokkal szemben a csoportkörben elég egyértelmű, 10-7-es vereséget szenvedett a második fordulóban, a mieink egyértelműen a spanyoloktól tartottak a legjobban előzetesen.

PERRONE, Felipe, vízilabda
Felipe Perrone tüzel a Horvátország–Spanyolország negyeddöntőben. A spanyolok nem bírták átlőni a horvát falat
Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

Az is nekünk kedvez, hogy a szerbek pedig a görögöket győzték le szoros meccsen 12-11-re. Szakértőnk, Szécsi Zoltán úgy jellemezte a szerbek játékát, hogy nagyon sematikus, csak Dusan Mandicsot kell kikapcsolni, a kapusteljesítményük pedig kifejezetten gyenge. Nos, a görögöknek ezt nem sikerült megoldani. Mandics öt gólt is vágott.

Az összecsapás roppant izgalmasan végződött. Hat másodperccel a vége előtt a görögök egyenlítettek, a korábbi ferencvárosi játékos, Nikola Jaksics azonban a középkezdés után 11 méterről hatalmas kapufás gólt lőtt. Ne feledjük, a mieink a szerbeket viszonylag könnyedén, 17-13-ra verték a csoportkör utolsó fordulójában.

Cseppet sem túlzó az az előzetes vélemény, miszerint a vízilabdatorna a negyeddöntőkkel kezdődik. Lám, egyből kiesett a két csoportelső

Hátravan még az Ausztrália–Egyesült Államok meccs, 20.30-kor kezdődik a magyar–olasz negyeddöntő. Kis túlzással előre hozott döntőnek is mondhatjuk a találkozót, ha nyerünk, az elődöntőben a horvátok következnek, a döntőben pedig a Szerbia–Ausztrália/Egyesült Államok párharc győztese.

Vízilabda, férfiak, negyeddöntők:
Szerbia–Görögország 12-11
Horvátország–Spanyolország 10-8
Egyesült Államok–Ausztrália 11-10 – ötméteresekkel
Magyarország–Olaszország 20.35

Íme, az esélyek elemzése Szécsi Zoltánnal:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.