Monzában térhet vissza az F1-be Schumacher

Sajtóhírek szerint a Holland Nagydíjon vezeti utoljára az amerikai Logan Sargeant a Willams versenyautóját, ugyanis a brit istálló – amely az idény végén amúgy sem hosszabbította meg a pilóta szerződését – már a következő futamon Mick Schumachert, a Mercedes tartalékversenyzőjét ültetné be Alexander Albon mellé. A 25 éves német számára mindez feledtetné, hogy a vele tárgyaló Alpine végül még sem őt szerződteti a 2025-ös idényre.

2024. 08. 25. 13:20
Rövidesen újraF1-es versenyen láthatjuk Mick Schumachert Fotó: Marco Miltenburg
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon úgy tűnt, hogy megoldódik Mick Schumacher helyzete, és a 2025-ös világbajnoki szezonban az Alpine versenyzőjeként visszatérhet a száguldó cirkuszba. Az enstone-iak választása végül Jack Doohanre esett, és ezzel a döntéssel egy újabb ajtó zárult be a 25 éves német pilóta előtt. Ráadásul a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia az interneten keresztül tudta meg, hogy nem őt választotta az Alpine, hanem az ausztrál újoncot – írja a GPblog.com.

SCHUMACHER, Mick
Mick Schumacher ugyan elesett a jövő évi Alpine-szerződéstől, de akár már a következő futamon visszatérhet az F1-be (Fotó: MTI/EPA/EFE/Siu Wu)

– Ami engem illet, nem adom fel. Két ülés még mindig szabad, így folytatnunk kell a munkát. Remélhetőleg eredménnyel járunk az év végére, hiszen sem a Mercedes, sem pedig az Audi leendő gyári csapata, a Sauber esetében is van még egy-egy szabad versenyzői ülés  – szögezte le Schumacher.

Mindenesetre könnyen előfordulha, hogy Mick Schumachernek nem is kell a jövő évig várnia, hogy indulhasson F1-es futamon. Ugyanis az Auto Motor und Sport értesülései szerint a Williams már a Holland Nagydíj után elköszönne a harmadik szabadedzésen ismét az autóját összetörő Logan Sargeanttól, és a következő futamon, az Olasz Nagydíjon a holland Telegraaf információja szerint az F3 és az F2 korábbi bajnoka, a Mercedes jelenlegi tartalékversenyzője, Mick Schumacher ülhetne a helyére.

Ez azonban csak az idei szezon hátralévő futamaira jelentene megoldást Schumacher számára, ugyanis a Williams már korábban bejelentette, hogy 2025-ben Alexander Albon mellett a Ferraritól az idei év végén távozó Carlos Sainzot szerződtette.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.