Hámori Luca este a TikTokon üzent, megnéztük, de már eltűnt a videó

A párizsi olimpián a női ökölvívótornán a női 66 kilogrammos súlycsoportban Hámori Luca holnap a négy közé jutásért lép ringbe az algériai Imane Helif ellen, de ezt a meccset világszerte nagyobb érdeklődés övezi, mint jó néhány döntőt. Hámori Luca ma este a TikTokon megosztott egy videót az érzéseiről és a reményeiről.

2024. 08. 02. 20:08
Hámori Luca szombaton ringbe lép az algérai ellen Forrás: Facebook/Magyar Ökölvívó-szakszövetség
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Imane Helif  a 16 között negyvenhat másodperc alatt nyert az olasz Angela Carini ellen, aki sírva adta fel a meccset. Helif a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) versenyein nem indulhat, mert biológiailag nem minősítették nőnek, az ötkarikás játékokat viszont a Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendezi, amely zöld utat adott a versenyzőnek.

HÁMORI Luca
Hámori Luca itt még a tatai edzőtáborban Fotó: Illyés Tibor

Óriási a felháborodás, hogy Imane Helif  ott lehet az olimpián, de a NOB kiáll a döntése mellett.

Hámori Luca ma este a TikTokon megosztott egy videót az érzéseiről és a reményeiről. Ebből idézünk:

Hámori Luca: Szembe fogok szállni vele, nem tud megfélemlíteni

– Több mint tíz éve nem azért dolgozom, hogy feladjam, hogy ne menjek tovább, ne küzdjek tovább. Az életemben a pályafutásom során szerintem arról voltam a leghíresebb, hogy hatalmas szívem van, ami mindig visz előre, nem számít, mi történik, küzdök, ameddig csak bírok, és ameddig csak lehet. Ez holnap sem lesz másképp. És bízom benne, hogy okkal történik minden, és ez az egész pozitív irányba fog beteljesülni számomra. Bízom benne, hogy át tudom lépni ez az akadályt; holnap a ringben magabiztosan és céltudatosan tudok belépni. És azt gondolom, hogy akkor nem lehet probléma. Igen, szembe fogok szállni vele, nem tud megfélemlíteni. Tudatosan készülök a holnapi mérkőzésre, az edzőkkel megbeszéltünk mindent. Azt gondolom, hogy veszítenivalóm nincsen, hiszen már az óriási dolog, hogy idáig eljutottam. Hát még milyen jó lenne ezt megfejelni egy éremmel! És tényleg óriási erőt ad, hogy ennyien mellettem vagytok. Megígérem, hogy ami tőlem telik, az elejétől kezdve meg fogom tenni. Ameddig tudok, küzdeni fogok. És bízom benne, hogy a mérkőzés végén az én kezem fog a magasba lendülni – mondta Hámori Luca. 

A videót nem tudjuk megosztani, mert már nincs fent a TikTokon, két órán át lehetett megtekinteni.

Korábban többek között megírtuk,  az Imane Helif oldalán állók többek között a bokszoló gyerekkori fotóival akarják bizonyítani, hogy ő igenis nő...

Hámori Luca a Facebookon is posztolt, ebből is idézünk:

– Én sem tartom fairnek azt, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most, változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani. Tudom, miért jöttem ide, tudom mik a céljaim. Egyet megígérhetek nektek: minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a győzelem érdekében és küzdeni fogok, amíg csak lehet!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.