Helif megtagadta a választ szülővárosában, mert ünnepelni akar + videó

A Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) a hét végén kinyilvánította, hogy a vitatott nemi hovatartozású, a párizsi olimpián a női 66 kilogrammos súlycsoportban aranyérmes Imane Helif nem indulhat az őszi, asztanai világbajnokságon, de a bokszolót ez most nem nagyon foglalkoztatja. Miután az ötkarikás játékokról visszatért Algériába, a fővárosban, Algírban intézte az „ügyeit”, a hét végén pedig hazautazott szülővárosába, Tiaretbe.

2024. 08. 19. 5:42
Imane Helif fogadtatása szülővárosában, Tiaretben
Imane Helif fogadtatása szülővárosában, Tiaretben Forrás: Forrás: Instagram/imane_khelif_10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpia után Imane Helif többek között rafinált, egy szépségipari cég által készített videóval akarja bizonyítani, hogy ő igenis nő, közben pedig hazájában fürdik a népszerűségben. Helif, aki a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) tavalyi nemi tesztjei szerint a férfiakra jellemző XY-kromoszómákkal rendelkezik, nagyon magas a tesztoszteronszintje, s ezek miatt a tavalyi vb-ről is kizárták, az olimpia után Algériában nemzeti hős lett. A 25 éves bokszolót, aki Párizsban a negyeddöntőben Hámori Luca ellen győzött, Abdelmadjid Tebboune köztársasági elnök a Nemzeti Érdemrenddel tüntette ki.

Imane Helif Algériában Abdelmadjid Tebboune államfőtől magas állami kitüntetést vehetett át Forrás: Instagram/imane_khelif_10
Imane Helif Algériában Abdelmadjid Tebboune államfőtől magas állami kitüntetést vehetett át (Forrás: Instagram/imane_khelif_10)

Imane Helif hazautazott Tiaret városába

Imane Helif a múlt hét végén Algírból hazautazott szülővárosába, a fővárostól 340 kilométerre délnyugatra fekvő, mintegy 200 ezer lakosú Tiaret városába. Itt egy nyitott tetejű autóbuszon vonult végig, rendőri biztosítással, és több ezren köszöntötték.

Azzal kapcsolatban nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy még Párizsban több feljelentést tett „internetes zaklatás” miatt.

– Ez az ünneplés napja. A megfelelő időben megválaszolom ezt a kérdést – mondta Imane Helif.

Helif ügyvédje korábban arról beszélt, hogy olyan neves személyek, mint J. K. Rowling, a Harry Potter könyvek írója és Elon Musk milliárdos  is per elé nézhetnek, mert nagy nyilvánosság előtt kétségbe vonták, hogy Helif a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése alapján jogosan indult az ötkarikás játékokon a nők között.

 

Imane Helif az Instagram-oldalán a következőket posztolta az otthoni ünneplős képekhez:

– A büszkeség és a megtiszteltetés csúcsa abban rejlik, ha képviselheted a hazádat, és magasra emelheted a zászlaját. Még nagyobb öröm, ha ezt a büszkeséget megoszthatod a családoddal, a szeretteiddel és a közösségeddel. Az a szívélyes fogadtatás, amit Tiaret és Biban Misbah utcáin kaptam, valamint a szeretet és támogatás elsöprő érzése örökre a szívemben marad. Tiszta szívemből köszönöm mindenkinek. Köszönöm, Tiaret, köszönöm, Algéria. Köszönöm minden arabnak és mindenkinek, aki támogatott és mellettem állt. A jövő fényes, ha Isten is úgy akarja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.