Szoboszlai Dominiktól elvették a gólpasszt, döntse el, hogy helyesen tették-e! + videó

Amint arról beszámoltunk, a Premier League nyitófordulójában a Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool szombaton 2-0-ra nyert az újonc Ipswich Town otthonában. A Vörösök második gólja előtt Mohamed Szalah elé Szoboszlai tette a labdát, de a remek passzát a hivatalos statisztikában nem számolják el gólpassznak.

2024. 08. 18. 15:00
Szoboszlai Dominik harcosan játszott az Ipswich Town ellen Bajnokok Ligája
Szoboszlai Dominik harcosan játszott az Ipswich Town ellen Fotó: EPA/Tolga Akmen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ipswich Town–Liverpool (0-2) találkozón az első gólt a 60. percben Diogo Jota szerezte. Öt perccel később a hazai 16-osn belül Szoboszlai Dominik tálalt Mohamed Szalah elé, kényszerítőzve az egyiptomival, aki gólra is váltotta a remek passzt. A tudósítások nagy részében ez gólpasszként szerepel, nálunk is, és nem azért, mert „haza beszélnénk”. Tény, hogy az egyik Ipswich-védő belepiszkált az átadásba, a labda megpattant a lábán, de gyakorlatilag nem változtatott irányt. Az, hogy Szalah gólhelyzetbe került, Szoboszlai Dominik helyzetfelismerésének az eredménye. A hivatalos statisztikában azonban nem írtak be gólpasszt a neve mellé. A Premier League honlapján egyelőre csak egy gólpasszos Liverpool-játékos van, Szalah, aki Diogo Jota gólját készítette elő.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik is elégedett lehet (Forrás: X/Liverpool FC)

Van Dijk, Szalah, Szoboszlai, Szalah volt a labda útja

A második liverpooli találatot illetően a klub X-oldala Virgil van Dijk hajszálpontos előreívelését emeli ki, mi tagadás, ez is káprázatos. A videó alapján pedig mindenki eldöntheti, hogy Szoboszlai Dominik statisztikájába be kellene-e írni egy gólpasszt vagy sem. 

Sokszor vitatéma góloknál megpattanó lövéseknél, hogy öngólnak kell-e elkönyvelni vagy a gólszerzőnek jár a dicsőség a hivatalos statisztikákban. Ezúttal a gólpasszt illetően állt elő a helyzet.

 

Mohamed Szalah rekordot döntött

Mohamed Szalahról még említsük meg, kilencedszer fordult vele elő, hogy betalál a nyitófordulóban, ami rekord a Premier League-ben. Az egyiptomi támadónak csak a frizurája változott...

Mohamed Szalah
Mohamed Szalah (Forrás: X/Liverpool FC)

 

 

Az Ipswich–Liverpool találkozó összefoglalója:


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.