A Liverpool edzője Szoboszlaival példálózott és levonta a tanulságot

Tétmeccsen is győzelemmel mutatkozott be Arne Slot a Liverpool vezetőedzőjeként, miután a gyenge első félidő után domináns folytatással 2-0-ra bedarálta az újonc Ipswich Town együttesét a Premier League első fordulójában. Kellett ehhez Szoboszlai Dominik gólpassza is, Slot pedig a magyar futballista szerepével példálózott és vonta le a tanulságot a meccsből.

2024. 08. 17. 18:10
SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa megköszöni a szurkolók biztatását, miután 2-0-ra győztek az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság Ipswich Town-Liverpool mérkőzésén az ipswichi Portman Road-i Stadionban 2024. augusztus 17-én. Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félidőben még 0-0 volt az állás, és nem sok minden biztathatta a Liverpool szurkolóit a látottak alapján, ám szünet után húsz perc alatt lerendezte az Ipswich elleni meccset Arne Slot csapata, a második gól előtt pedig Szoboszlai Dominik játszott össze szépen Mohamed Szalahhal, akinek a gólpasszt is adta.

English Premier League - Ipswich Town vs Liverpool
Szoboszlai és Virgil van Dijk a Liverpool győzelme után. Fotó: EPA/TOLGA AKMEN

Slot a Liverpool hivatalos honlapján elmondta a meccs után, hogy mi volt az, ami győzelemhez vezetett a második félidőben, és ebben milyen szerepe volt a magyar középpályásnak.

– Meg kell találnunk a választ arra, ahogy a többi csapat védekezik ellenünk – vetette fel a problémát Slot. – Most az Ipswich vállalta azt a kockázatot, hogy egy az egyben védekezett ellenünk, így az egyik belső védőjük mindig kilépett Szoboszlai Dominikra. Ez azt jelentette, hogy három védőjük maradt a mi három támadónkra, és nekünk fel kell ismernünk azokat a pillanatokat, amelyekben veszélyes helyzetbe hozhatjuk őket. Emiatt meg kellett találnunk őket direkt passzokkal, a védők mögé belőtt labdákkal. Ez pedig ahhoz vezetett, hogy ők már nem vállalták tovább ezt a kockázatot, így helyünk és időnk maradt építkezni, ami a második félidő vége felé látható volt. Mindig fel kell ismernünk, hogyan védekeznek ellenünk, és arra kell reagálnunk. Ezt nagyon jól csináltuk a második félidőben.

 

Slotnál Szoboszlai új szerepben

Slot stílusát rövid passzos játék, labdabirtoklás és építkezés jellemzi, ezt nevezik „Slotballnak” is külföldön, ám az Ipswich elleni első félidőben ez nem működött, aztán a másodikban váltottak, a meccs végén pedig már a Slotballból is kaphattak ízelítőt a szurkolók, amiben a tízes poszton szereplő Szoboszlai több támadó feladatot kaphat, mint korábban Jürgen Klopp alatt.

Premier League, 1. forduló:
Arsenal-Wolverhampton Wanderers 2-0 (1-0)
Everton-Brighton 0-3 (0-1)
Newcastle United-Southampton 1-0 (1-0)
Nottingham Forest-Bournemouth 1-1 (1-0)
Ipswich Town-Liverpool 0-2 (0-0)
Később:
West Ham United-Aston Villa 1-2
Vasárnap játsszák:
Brentford-Crystal Palace 15.00
Chelsea-Manchester City 17.30
Hétfőn játsszák:
Leicester City-Tottenham Hotspur 21.00
Pénteken játszották:
Manchester United-Fulham 1-0 (0-0)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.