Marco Rossinál találta meg új edzőjét a Honvéd

Az NB II-ben szereplő Budapest Honvéd labdarúgócsapata hétfőn a honlapján jelentette be, hogy megtalálta új vezetőedzőjét Laczkó Zsolt személyben.

2024. 08. 19. 11:02
Mostantól Laczkó Zsolt irányítja a Honvédot
Mostantól Laczkó Zsolt irányítja a Honvédot Forrás: honvedfc.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy múlt csütörtökön új tulajdonosa lett a Budapest Honvédnak, azonnal megváltak az addigi vezetőedzőtől, Csertői Auréltól. A kispestiek idénykezdete nem sikerült jól, négy mérkőzésen négy pontot gyűjtöttek, és csak a tabella 11. helyén állnak. Innen már Laczkó Zsolt feladata lesz előbbre varázsolni a csapatot, hétfőn ugyanis őt nevezték ki Csertői helyére.

– Laczkó Zsoltot szakmailag egy jól felkészült edzőnek tartom, a futballról alkotott elképzeléseink nagyon hasonlítanak egymáshoz, sok közös tulajdonságunk van. Mindketten a sok munkában hiszünk, és azt gondoljuk, hogy egy csapat kizárólag akkor lehet eredményes, ha az edzői stáb példát mutat a játékosoknak, és azon dolgozik reggeltől estig, hogy az együttes sikeres legyen – idézi a klub honlapja Fórizs Sándor sportigazgatót. – Zsolt Marco Rossi mellett rengeteg tapasztalatot szerzett a válogatottnál, a Honvéddal volt magyar bajnok, tudja azt, hogy a közönség mit vár el tőlünk, és biztos vagyok abban, hogy mindent meg fog azért tenni, hogy a csapat sikeresen szerepelhessen. A Honvéd nevében szeretném megköszönni Marcónak, hogy támogatta Zsoltot ebben a feladatban – tette hozzá.

A játékosként a Sampdoriánál, a Ferencvárosnál, a DVSC-nél és a Honvédnél is megfordult Laczkó a Puskás Akadémiánál kezdte a szakmát, és 2021-től dolgozik Rossi stábjában a magyar válogatottnál. Ezen a nyáron lett a kispestiek második csapatának a vezetőedzője, de gyorsan előrelépett.

– Nagyon meglepődtem, amikor felvetődött a lehetőség, de egy percig se gondolkodtam, mert Magyarország egyik legnagyobb klubjáról van szó, tisztában vagyok azzal, mit jelent a Honvédot irányítani, készen állok a kihívásra – jelentette ki Laczkó Zsolt. – Nincs időm azon gondolkozni, hogy mekkora ugrás ez a feladat, különben is, már a munkára, az edzésekre koncentrálok. Hiszek a játékosfejlesztésben, életkortól függetlenül, sokat és keményen kell dolgozni a sikerek érdekében. Motivált az is, hogy látom a vezetőségen, mennyire elkötelezettek annak érdekében, hogy a Honvéd sikeres legyen, és hálás vagyok nekik a lehetőségért. Ami a csapatot illeti, szeretném meghagyni azokat az elemeket, amelyek jól működtek és változtatni azon, ami szükséges, hiszen egy vereség sem jelenti azt, hogy minden rossz. Természetesen szeretném belevinni a saját egyéniségemet is a munkába, edzőként minden nap száz százalékra törekszem, csak teljes odaadással lehet végezni ezt a feladatot. Nálam ez az alap, ezt várom el magamtól, a kollégáimtól és a játékosoktól egyaránt.

A Honvéd vezetőedzője a szövetségi kapitánytól is tanácsot kért, mielőtt elvállalta volna a feladatot. – A döntés kapcsán természetesen kikértem Marco Rossi véleményét is, aki maximálisan támogatott, hogy elfogadjam ezt a feladatot, nagyon köszönöm neki. Az elmúlt három évben sokat tanultam a válogatottnál, tőle és az egész szakmai stábtól, nagyon örülök, hogy a Honvéd és a nemzeti csapat is támogatja a két munkakör együttes ellátását. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.