Ancelottit már a nyitányon felhúzták a játékosai

Nem kellett sokat várni a Real Madrid első pontvesztésére, a címvédő már a La Liga 1. fordulójában, vasárnap este meglepetést okozott azzal, hogy csak 1-1-et ért el a Mallorca otthonában. Carlo Ancelotti vezetőedző nem tehetett mást, mint elismerte a hazaiak teljesítményét, az övéire viszont nem lehetett büszke.

2024. 08. 19. 8:14
Carlo Ancelotti nem volt boldog a Mallorca elleni meccsen
Carlo Ancelotti nem volt boldog a Mallorca elleni meccsen Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi két alkalommal a Real Madridnak egy-egy gól is elég volt a győzelemhez a Mallorca ellen. Vasárnap este jó úton volt a királyi gárda egy újabb siker felé, mert Rodrygo már a 13. percben bevette a hazaiak kapuját. Most viszont az egy gól nem volt elég a három pont megszerzéséhez, mert a Mallorca nem tört meg a meccs elején bekapott gól után, Carlo Ancelotti csapata nem tudta az irányítása alatt tartani a mérkőzést.

Ancelotti nem Mbappét hibáztatta, hanem az egész csapatot
Ancelotti nem Mbappét hibáztatta, hanem az egész csapatot. Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton 

A házigazda meglepően sok helyzetet tudott kialakítani, összességében több kaput eltaláló lövése volt, mint a Real Madridnak. Az egyik próbálkozása, Vedat Muriqié az 53. percben pedig meg sem állt a hálóig. A Mallorca a folytatásban is jól játszott, a lefújásig sikerült megőriznie az 1-1-es eredményt, így értékes pontot szerzett, illetve más megközelítésben: a madridiak értékes két pontot buktak el.

 

Későn cserélt Ancelotti?

Nem véletlen, hogy Ancelotti szokatlanul morcosan értékelte a mérkőzést. Nem a játékvezetővel volt gondja, a saját játékosait „vette elő” a teljesítményük miatt. Nem keresett kifogásokat, ugyanakkor azt nem ismerte el, hogy ő hibázott volna azzal, hogy túl későn cserélt. Luka Modricot még a 63. percben behozta, de a rá következő három változtatásra csak a rendes játékidő vége előtt szánta el magát. Gyorsan lerendezte az erre vonatkozó kérdést.

– Talán így van. Mindenkinek megvan a maga véleménye, de én nem akarok erről beszélni – zárta rövidre a témát, majd így folytatta: – Tavaly örültem néhány döntetlennek, de ez ma nem így volt. Sokkal jobban is játszhattunk volna. Nem akarok kifogásokat keresni, mert jobban kellett volna teljesítenünk, nagyobb elszántsággal játszanunk. De tanulhatunk ezekből a mérkőzésekből. Jól tudjuk, hogy mi jelentette a problémát.

Bár Kylian Mbappénak semmi sem akart összejönni a mérkőzésen, Ancelotti nem az új szerzeményt szidta le. Pontosabban szólva nem egy játékost emelt ki, hanem az összes madridival elégedetlen volt. – Jól kezdtük a mérkőzést, de aztán el is veszíthettük volna. Nem voltunk kiegyensúlyozottak hátul, hagytuk őket kontrázni. Nem játszottunk jó meccset, a védekezésünkön javítanunk kell, meg kell találnunk az egyensúlyt. Egy támadó felfogású csapat vagyunk, de alapvető dolog, hogy a védekezésnek rendben kell lennie. Nehezen szereztük vissza a labdákat, nem tudtunk nyomást helyezni az ellenfélre egy-egy elveszített labda után. Ezen dolgoznunk kell. Nem egy, két vagy három játékost lehet okolni a történtekért, hanem az egész csapatot. Nem értettük meg, hogy mit kellett volna tennünk ezen a meccsen, a Mallorca jobb volt nálunk ebből a szempontból, nagyszerűen védekezett. Jogos volt a döntetlen – állapította meg az olasz mester.

 

La Liga, 1. forduló

Real Sociedad–Rayo Vallecano 1-2 (0-0)
Real Mallorca–Real Madrid 1-1 (0-1)

szombat:
Osasuna–Leganés 1-1 (0-1)
Valencia–FC Barcelona 1-2 (1-1)

péntek:
Celta Vigo–Alavés 2-1 (0-1)
Las Palmas–Sevilla 2-2 (1-1)

csütörtök:
Athletic Bilbao–Getafe 1-1 (1-0)
Real Betis–Girona 1-1 (1-0)

hétfő:
Valladolid–Espanyol 19.00
Villarreal–Atlético Madrid 21.30

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.