Hiányolták a gólerős csatárokat a Fradi-szurkolók? A szaúdi másodosztályból jött az erősítés

Vasárnap délután jelentette be a Ferencváros hivatalosan, hogy leszerződtette a 31 éves Virgil Misidjant, aki az előző szezonban kiesett csapatával a szaúdi első osztályból. A korábban különböző holland csapatokban játszó, Vura becenévre hallgató játékost vélhetően jól ismeri Pascal Jansen, a Fradi holland vezetőedzője.

2024. 08. 18. 15:52
Fotó: ANP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nagyon hiányolták a Ferencváros szurkolói, hogy a csapat erősítse meg a csatársort, hiszen Marquinhos távozása és Varga Barnabás sérülése miatt igencsak akadozott a gólgyártás. Nos, vélhetően a szurkolók nem pont ilyen erősítésre gondoltak, ugyanis vasárnap hivatalosan bejelentette a klub a szaúdi bajnokság kiesőjétől érkező 31 éves játékost, Virgil Misidjant.

Virgil Misidjan, művésznevén Vura az előző szezonban kiesett a csapatával a szaúdi első ligából (Forrás: Facebook/Virgil Misidjan)

Hogy ki is ő pontosan? Egyáltalán hogyan került a zöld-fehérek látószögébe? Mivel a Vura becenévre hallgató szélső Hollandiában nevelkedett és játszott sokáig, így nem csoda, ha a Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen ismerheti őt. Az ulloi129.hu cikke szerint Vura a Willem II-ben nőtt fel, innen igazolt húszévesen a Ludogorechez, ahonnan öt év múlva, 49 góllal és 36 gólpasszal a háta mögött hárommillió euróért a német elsőosztályú FC Nürnberghez került 2018-ban. 

Az első szezonjában 25-ször lépett pályára, 1 gólig és 2 gólpasszig jutott, 2019 nyarán aztán keresztszalag-szakadást szenvedett és több, mint egy évet kihagyott. 2021 januárjában ingyen került a PEC Zwolléhoz, majd fél év múlva a Twentéhez. A Twentében 2 év alatt 71 meccsen 4327 percet játszott, 13 gólt szerezve és 10 asszisztot osztva. Noha pletykálták róla, hogy a görög PAOK leigazolja tavaly nyáron, végül a szaúdi élvonalbeli kiscsapat az Al-Taj szerződtette. Misidjan „parádés szezont futott”, ugyanis amellett, hogy csapatával kiesett az első ligából, mindössze 4 gólig és 3 asszisztig jutott.

Misidjan eddig háromszor lépett pályára a suriname-i válogatottban, ahol még nem talált a hálóba. A transfermarkt.co.uk adatai alapján a suriname-i szélső értéke 2.3 millió euró, a szerződése pedig 2025. június 30-ig szólt az Al-Tajnál, így a futballistát - aki a jövőben a Ferencváros mezében is próbálkozhat a góllövéssel, vasárnap ugyanis a magyar bajnokcsapat bejelentette érkezését - a zöld-fehéreknek ki kellett vásárolniuk. 

– Marquinhos távozásával mindenképpen szerettünk volna a bal oldali, szélső támadó posztra egy olyan játékost igazolni, aki azonnal a segítségünkre tud lenni. Úgy gondoljuk, hogy Virgil mind játékstílusában, mind nagy tapasztalatával megfelel ennek a kritériumnak. Gólerős játékos, aki a társainak és saját magának is helyzeteket tud kialakítani. Ezt már bizonyította az elmúlt évek során. Az volt a cél, hogy egy olyan játékost szerződtessünk, aki azonnal be tud integrálódni. Játszott már sok helyen külföldön, sok tapasztalattal rendelkezik, úgyhogy bízunk benne, hogy kvalitásával nagyon hamar a csapat segítségére tud lenni

 – mondta Misidjan igazolásáról az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.