Hosszú Katinka férje álnéven vádolja tovább az úszószövetséget

Hosszú Katinka hétfőn tett közzé egy nyílt levelet, amelyben élesen bírálta a Magyar Úszószövetséget, és lemondásra szólította fel annak vezérkarát. Csütörtökön Hosszú férje, Gelencsér Máté egy úszás tematikájú Facebook-csoportban folytatta a megkezdett háborút, méghozzá Mathias Rex álnéven.

2024. 08. 08. 20:40
HOSSZÚ Katinka; GELENCSÉR Máté
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó (j) és férje, Gelencsér Máté a Magyar Úszószövetség évzáró gáláján a Hotel Hiltonban 2022. november 25-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn robbant az úszóbotrány, amikor Hosszú Katinka nyílt levelében gerinctelennek és alattomosnak nevezte az úszószövetség viselkedését a párizsi olimpián arany- és ezüstérmes Milák Kristóffal szemben, és lemondásra szólította fel a vezetőséget. Azóta érdemben semmilyen fejlemény nem történt az ügyben, mígnem megjelent Gelencsér Máté posztja egy úszással foglalkozó Facebook-csoportban.

Mathias Rex, azaz Gelencsér Máté bejegyzése Forrás: Facebook

Pontosabban egy Mathias Rex nevű felhasználó írta az érintett posztot, ám az úszóberkekben közismert, hogy ez a Gelencsér Máté által használt álnév, kilétét pedig vállalja is a profil- és borítóképével, valamint a hozzászólásaiban sem tagadja azt. Hogy miért használ mégis álnevet, ráadásul pont ezt, azt nem tudjuk.

Lássuk, miről van szó:

„Többen is megkerestek, hogy lenne pár edukációs jellegű felvetés/téma amiket megosztanak velem. Sajnos érthető okokból jelenleg még mindig sokan tartanak a MÚSZ-vezetéstől. szóval magamra vállaltam, hogy ezeket kommunikáljam” – írta Mathias Rex, azaz Gelencsér Máté, aki rögtön feltett egy vitaindító kérdést is. „Tudta-e, hogy a 2022-es, Magyarországon rendezett FINA vizes világbajnokságon azért nem indult a férfi 4×100 méteres vegyes váltó, mert a szövetség elfelejtette benevezni?”

Információnk szerint az úszószövetség az olimpia után reagálhat valamilyen formában az elmúlt napok eseményeire, egyben értékelheti a párizsi olimpián elért eredményeket, hiszen a nyílt vízi számok még nem értek véget.

Egyébiránt a szóban forgó vegyes váltó valóban nem indult a 2022-es budapesti vb-n, de azért meg kell jegyezni, hogy Gyurta Dániel 2018-as visszavonulása után nemzetközi szinten versenyképes mellúszó hiányában világviszonylatban nem is lehettek vérmes reményei. A 2019-es vb-n 12. lett a váltó, amely 2022 után 2023-ban sem indult a vb-n, míg az idén Dohában megrendezett, a közelgő olimpia miatt eléggé foghíjas mezőnyű világbajnokságon a 13. helyen végzett.

Mit érdemes tudni Gelencsér Mátéról?

Gelencsér Máté 2022-ben lett Hosszú Katinka férje, és 2021 óta részesült anyagi támogatásban a Kiemelt edzői program (KEP) keretében, mint a háromszoros olimpiai bajnok úszónő edzője. Kapcsolatuk előbb volt romantikus, mint szakmai, így már akkor is sokaknak szemet szúrt, hogy a mindössze alapfokú OKJ-s edzői képesítéssel rendelkező Gelencsér a gyakorlatban milyen segítséget nyújthatott a világklasszis úszónak, amiért tekintélyes havi fizetést markolt fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.