A melbourne-i vérfürdőre emlékeztet Jansik Szilárd feldagadt arca az olimpián

Hiába a magyar vízilabda-válogatott csapatkapitánya, Jansik Szilárd szenvedte el a pofont, ami miatt vérzett és feldagadt az arca, az olaszok kiáltanak botrányt a mieink sikerével végződött olimpiai negyeddöntő után. Pedig Jansik nagyon hasonlóan nézett ki egy fotón, mint Zádor Ervin az elhíresült, 1956-os melbourne-i vérfürdőn, a vízilabda történetének egyik legbrutálisabb meccsén.

2024. 08. 08. 11:05
Jansik Szilárd arca úgy nézett ki, mintha nem vízilabda-negyeddöntőben, hanem bokszmeccsen lett volna jelenése a párizsi olimpián. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olaszok szerint botrányos körülmények között, egy nagy játékvezetői hibának köszönhetően jutott tovább a párizsi olimpia elődöntőjébe a magyar vízilabda-válogatott ellenük, pedig a kérdéses szituáció végén Jansik Szilárd nézett ki úgy, mintha legalábbis bokszmeccsen szerepelt volna. Az olasz szövetségi kapitány szerint Jansik vére megtévesztő lehetett, mert egyébként az olasz játékos nem szabálytalankodhatott ellene, hiszen ő lőtte el a labdát (majd utána a még lendületben lévő kezével megütötte a magyar csapatkapitányt). Az olasz gólt nem adták meg, sőt piros lap és magyar büntető következett, emiatt kiáltanak botrányt Olaszországban.

férfi vízilabda Magyarország Olaszország Párizs olimpia 2024 negyeddöntő Jansik Szilárd szeme piros lap
Varga Zsolt és Jansik Szilárd az olaszok ellen. Fotó: Csudai Sándor

Ez legyen az ő bajuk, mi arra koncentrálhatunk, hogy a magyar válogatott ott van az olimpia elődöntőjében, amelyben pénteken a horvátokkal találkozik. És egy érdekesség is előkerült az olaszok elleni meccs után: a kiütött Jansik Szilárd az őt karon fogó Varga Zsolt szövetségi kapitánnyal a háttérben pont úgy nézett ki, mint az 1956-os olimpián a szovjetek ellen a melbourne-i vérfürdőként elhíresült meccsen Zádor Ervin. Mutatjuk a hasonlóságot a fenti képhez.

Zádor Ervin a melbourne-i vérfürdőn:

A 2012-ben elhunyt Zádor Ervin Melbourne-ben szenvedő hőse volt a szovjetek elleni érzelmektől túlfűtött elődöntőnek egy hónappal az 1956-os forradalom leverése után. A magyarok 4-0-s vezetésénél Prokopov felsértette a szemhéját és vére pirosra festette az uszoda vizét. A vérző fejű pólós fotója a világlapok címlapjára került, a fiatal, akkor 22 éves sportember pedig nem tért haza, az Egyesült Államokban telepedett le. A magyar válogatott akkor végül olimpiai bajnok lett, és remélhetőleg hamarosan ebben is párhuzam vonható majd Zádor Ervin és Jansik Szilárd között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.