Eljátszadoztak a mezőnnyel a mieink, érik a kettős magyar győzelem

Kopasz Bálint és Varga Ádám is futamgyőztesként, előbbi ráadásul a legjobb idővel jutott tovább a kajak egyes ezer méter előfutamaiból. A látottak alapján továbbra is megalapozott a remény, hogy mindkét magyar dobogós lesz, sőt a kettős győzelem sem kizárt, megismételve a tokiói diadalt.

2024. 08. 07. 11:45
KOPASZ Bálint
Kopasz Bálint gond nélkül birkózott meg a hullámokkal Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A végén kicsit meg kellett indulni, mert jött fel az argentin versenyző, de úgy osztottam be az erőmet, hogy nem kellett mindent kiadnom. Úgy érzem, könnyed, jó formát tudtam hozni. Erős hátszél volt, hozzá hullámok is, ami a technika rovására ment, de hozzá vagyok szokva – Kopasz Bálint a rá jellemző módon, szakmai szempontok mentén értékelte a futamát.

VARGA Ádám
Varga Ádám örült a futamgyőzelemnek. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Varga Ádám egy apró csatára is felhívta a figyelmet.

– Erős futam volt, meg akartam nyerni, egyrészt, hogy könnyebb elődöntőbe kerüljük. Másrészt össze akartam mérni magam a német Thordsennel, mert Pimenta mellett még ő lehet ránk veszélyes Bálinttal – mondta a tavalyi vb ezüstérmese.

Nos, Thordsen behódolt. Varga Ádám gond nélkül verte vissza a hajráját, úgy siklott be elsőként, hogy az utolsó tíz méteren már kiengedett.

Kopasz és Varga csütörtökön pihenhet, akkor a négyesek döntőjét rendezik, pénteken kettesben együtt versenyeznek, szombaton következnek a királyi szám elődöntői, majd a döntő.

Korábban női K–1 500-on Csipes Tamara és Gazsó Dorka is futamgyőztesként jutott tovább az elődöntőbe. Férfikenuban Fejes Dániel és Adolf Balázs sem jutott egyből az elődöntőbe, délután a reményfutamokban azonban javítottak, így ők is folytatják az olimpiát.

Esélylatolgatás a kétszeres olimpiai bajnok Vereckei Ákossal:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.