Véget ért a Gera-éra a Vasasnál

A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas közös megegyezéssel szerződést bontott Gera Zoltán vezetőedzővel és segítőjével, Csizmadia Csabával. A válás oka, hogy az angyalföldiek hétfőn 1-0-ra kikaptak hazai pályán a Tatabányától és négy forduló után 2 győzelemmel és 1-1 döntetlennel és vereséggel a negyedik helyen állnak a Merkantil Bank Ligában.

2024. 08. 21. 16:17
GERA Zoltán
Budapest, 2024. április 3. Gera Zoltán, a Vasas vezetõedzõje a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntõjében játszott Vasas FC (NB II) - Paksi FC mérkõzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2024. április 3-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései: a labdarúgó NB II-ben négy forduló után negyedik helyen álló Vasas FC a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Gera Zoltán vezetőedző és Csizmadia Csaba másodedző szerződését közös megegyezéssel felbontották. Mint ismert, a feljutásra pályázó Vasas a legutóbbi fordulóban két győzelem és egy döntetlen után elvesztette a veretlenségét a másodosztályban, amikor hazai környezetben 1–0-ra kikapott az újonc Tatabányától. A mérkőzés után Gera Zoltán – aki februártól 16 bajnokin és 2 Magyar Kupa-találkozón irányította a csapatot, ezeken 10 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség volt a mérlege – is arról beszélt, hogy változtatniuk kell, nemcsak a játékosoknak, hanem a stábtagoknak is.

Gera Zoltán február óta a Vasas vezetőedzője.
 Gera Zoltán és Csizmadia Csaba karrierje a Fáy utcában véget ért   Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

– A mai napon közös megegyezéssel szerződést bontottunk Gera Zoltán vezetőedzővel, valamint Csizmadia Csaba másodedzővel. Köszönjük nekik, amit a Vasasért tettek, további edzői karrierjükhöz pedig sok sikert kívánunk. Ameddig a távozó szakemberek végleges pótlása nem történik meg, NB II-es együttesünk irányítását ideiglenesen megbízott vezetőedzőként az NB III-as együttesünk edzője, László András veszi át, a ma délutáni edzést már ő tartja az első csapatnak – nyilatkozta Nagy Miklós sportigazgató.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.