Nyolcgólos döntő, vitathatatlan, ki a legnépszerűbb sportág egyeduralkodója

Spanyolország nyerte a párizsi olimpia férfi-labdarúgótornáját, miután a 3-3-as rendes játékidő után hosszabbításban 5-3-ra legyőzte a házigazda Franciaországot. A spanyoloknál két játékos, Fermin López és Alejandro Baena Rodríguez az Eb-győztes csapatnak is tagja volt.

2024. 08. 09. 21:49
spanyolország
Spanyol mámor, az Eb után megvan az olimpiai arany is Forrás: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A franciák szereztek vezetést, de bő negyedóra alatt 3-1-re fordítottak a spanyolok. Akliouche a 79. percben szépített, de úgy tűnt, ez kevés. Aztán Mateta a 93. percben egyenlített, ami után még majdnem újabb fordlat következett, egy spanyol lövés a keresztlécen csattant.

A hosszabbításban érvényesült a papírforma, a csereként beállt Sergio Camello két góljával 5-3-ra győzött a három évvel ezelőtt ezüstérmes spanyol együttes, amelyben két játékos, a fináléban két gólt szerző Fermin López és a góllal és gólpasszal záró Alejandro Baena Rodríguez a nyári Európa-bajnokságon is aranyérmes lett.

A brazil–amerikai női döntőt szombaton rendezik ugyancsak a Parc des Princes-ben.

Labdarúgás, férfiak, döntő: Spanyolország–Franciaország 5-3 (3-1, 3-3, 4-3)
Gólszerzők: López (18., 25.), Baena (28.), Camello (100., 121.), illetve Millot (11.), Akliouche (79.), Mateta (93.)
A 3. helyért:
Marokkó–Egyiptom 6-0 (2-0)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.