Ronaldo kapitális hibája miatt bukta el a szaúdi Szuperkupát az al-Nasszr

Noha Cristiano Ronaldo gólt szerzett a szaúdi Szuperkupa-döntőn, sokak szerint mégis miatta veszített az Al-Naszr 4–1-re, mert a 39 éves portugál világklasszis figyelmen kívül hagyott egy íratlan szabályt.

2024. 08. 18. 12:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglőtte az immár szokásosnak mondható gólját, ám ezúttal mégis trófea nélkül maradt Cristiano Ronaldo. A szaúdi labdarúgó Szuperkupa szombati döntőjében az ötszörös aranylabdás megszerezte csapatának a vezetést, ám az al-Nasszr végül 4–1-re kikapott az Al-Hilaltól. Az első félidő végén Ronaldo szerencsés mozdulattal szerzett vezetést az al-Nasszrnak, ám a második félidőben beindult a szaúdi bajnok és kupagyőztes szerb különítménye – Szergej Milinkovics-Szavics egy, míg Alekszandar Mitrovics két gólt szerzett –, és a vezetésükkel nemcsak megfordították a finálét, de fölényesen mg is nyerték azt. A 4-1-re nyerő Al-Hilal negyedik gólját a korábban Barcelonában is futballozó brazil Malcom szerezte.

Itt még örült Ronaldo, amikor megszerezte a vezetést csapatának    Fotó: Facebook/al-Nasszr

Sokan azt állítják, az al-Nasszr azért szenvedett vereséget – és a bajnokság, a kupa után a Szuperkupában is „csak” ezüstérmes lett –, mert Ronaldo elkövetett egy olyan hibát, amit maximum ifijátékosok szoktak. A 39 éves portugál világklasszis ugyanis megsértett egy íratlan szabályt, ami egy ilyen tapasztalt labdarúgótól igencsak szokatlan.

A futballban alap, hogy a mérkőzés előtt tilos a játékosoknak megérinteniük a győztesnek járó trófeát. Nos, Ronaldo fittyet hányt a babonára, és a pályára menet megsimogatta a kupát. Nos, azt nem tudni, hogy a trófeákhoz kötődő babona az érintésről igaz vagy sem, mindenesetre Ronaldo utána hiába szerzett vezetést a csapatának, mégsem sikerült elhódítaniuk a kupát. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.