Lilában jelent meg a Fradi új igazolása, megkapta a magáét

Most már tudja Philippe Rommens, hogy egy Fradi-játékos nem jelenhet meg lila ingben, ahogyan azt ő tette, mert az ősi rivális Újpest színét nem illik magára ölteni. Szombaton épp Fradi–Újpest rangadót rendeznek a labdarúgó NB I-ben.

2024. 08. 14. 9:59
Most már tudja Philippe Rommens, hogy egy Fradi-játékos nem jelenhet meg lila ingben, ahogyan azt ő tette, mert az ősi rivális Újpest színét nem illik magára ölteni. Forrás: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Philippe Rommens a Fradi egyik friss, nyári igazolása, a belga középpályás a Transfermarkt szerint másfél millió euróért érkezett a holland Go Ahead Eagles csapatától. A 26 éves futballista a zöld-fehér klubnál töltött első napjaiban elkövetett egy nagy hibát: lila ingben jelent meg a csapatnál, ami a nagy rivális Újpest színe.

Rommens itt örül, de kedd este nem lehetett ilyen boldog (Fotó: fradi.hu)

– Tudom, hogy ez (az Újpest elleni – a szerk.) a legnagyobb rangadó a Ferencváros számára – mondta Rommens. – Már az első napokban szembesültem ezzel, hiszen amikor megérkeztem a Fradihoz, lila ing volt rajtam. A többiek szóltak, hogy ilyet itt nem hordunk. Tisztában vagyok vele, hogy ez a meccs sokat jelent a szurkolók számára, remélem meg tudjuk szerezni a három pontot.

Rommens a Fradi összes eddigi meccsén pályára lépett a szezonban, a hatból ötöt végig is játszott, így volt ez kedd este Midtjylland elleni 1-1-en is, amely a csapat kiesését jelentette a Bajnokok Ligája selejtezőjéből. A Fradi az Európa-liga selejtezőjének a rájátszásában folytatja, ahol a tavalyi „mészárosa”, a feröeri Klaksvík lehet az ellenfele a csoportkörbe jutásért.

A helyzetkihasználás volt a Fradi veszte

– Be kell rúgnunk a helyzeteinket, hiszen a játékunk ma is sokáig jól működött, azzal nem volt gond, hogy helyzetbe tudjunk kerülni – mondta Rommens előre tekintve, miszerint a Fradi vesztét a helyzetkihasználás gyengesége okozta a dánok ellen, ebben kell fejődniük.

Érdekesség, hogy Pascal Jansen vezetőedző szerint ugyanakkor a Fradi gólkirálya, Varga Barnabás hiánya nem befolyásolta a párharcot

A labdarúgó NB I hétvégi, negyedik fordulójában Fradi–Újpest derbit rendeznek szombaton 19.30-kor.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.