Lisztes Krisztiánnak el kell hagynia a Bundesligát, döntöttek a sorsáról + videó

A labdarúgó Német Kupában a 32 közé jutásért az Eintracht Frankfurt hétfő este 4-1-re győzött a másodosztályú Eintracht Braunschweig otthonában, így bekerült a következő körbe, a vendégeknél Lisztes Krisztián azonban nem volt a keretben. Lisztes a nyáron érkezett a Fankfurtba a Ferencvárostól, de a helyi sajtó néhány napja már arról írt, hogy kölcsönadhatják. A Frankfurter Rundschau ezt ma már tényként közölte, s azt is, hogy a 19 éves középpályás a holland vagy belga élvonalban köthet ki. Ám egyáltalán nem biztos, hogy ezzel rosszul jár.

2024. 08. 21. 12:52
Lisztes Krisztián csak felkészülési mérkőzésen játszott az Eintracht Frankfurt csapatában
Lisztes Krisztián csak felkészülési mérkőzésen játszott az Eintracht Frankfurt csapatában Fotó: IMAGO/Jan Huebner/Reuters
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Német Kupában a 32 közé jutásért az Eintracht Frankfurt számára nem okozott gondot a másodosztályú Eintracht Braunschweig legyőzése, bár a félidőben még 0-0 volt az állás, a vége 4-1 lett. Érdekesség, hogy a hazaiak szépítő gólját a 85. percben beállt, 25 éves Szabó Levente szerezte a 89. percben. Az Eintracht Frankfurt keretében a 19 éves Lisztes Krisztián és a 18 éves Fenyő Noah sem volt benne. S ez azokat a sajtóhíreket erősítette, amelyek szerint a nyáron a Ferencvárostól érkezett Lisztest – aki a szerződését már tavaly szeptemberben aláírta – a Frankfurt máris kölcsönadhatja, mert a posztján így is túl nagy a konkurencia.

Lisztes Krisztián nem így képzelhette a jövőjét, amikor tavaly szeptemberben aláírta a szerződését az Eintracht Frankfurt csapatához
Lisztes Krisztián nem így képzelhette a jövőjét, amikor aláírt az Eintracht Frankfurt csapatához. Forrás: X/Eintracht Frankfurt

A Frankfurter Rundschau a minap azt írta Lisztes Krisztiánról: „valószínű, hogy a 19 éves középpályást kölcsönadják egy ambiciózus klubhoz.” A mai számában már konkrétabban fogalmazott a lap – vette észre a Mandiner. Lisztes a négy évvel idősebb Faride Alidouhoz hasonlóan a holland vagy belga első osztályba kerülhet kölcsönbe. Ezt Markus Krösche sportigazgató a lap szerint már eldöntötte.

 

Lisztes Krisztián számára lehet visszaút az Eintracht Frankfurt csapatához

Ám Lisztes Krisztiánnak nincs oka az elkeseredettségre,  hiszen korábban hasonló utat járt be a japán Kamada Daicsi és a brazil Tuta is, akik egyéves belgiumi kölcsönszereplést követően 2022-ben Európa-ligát nyertek az Eintracht Frankfurttal, a döntőben mindketten a kezdőcsapatban jutottak szóhoz.  

Lisztes Krisztián csak felkészülési mérkőzésen játszott az Eintracht Frankfurt csapatában.

Lisztes Krisztián itt még az Eintracht Frankfurt mezében gyakorol:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.