Lisztes számára nagy pofon, amit a Frankfurt kupameccsén meg kellett élnie

A labdarúgó Német Kupában a 32 közé jutásért az Eintracht Frankfurt hétfő este 4-1-re győzött a másodosztályú Eintracht Braunschweig otthonában, így bekerült a következő körbe. A vendégeknél Lisztes Krisztián és Fenyő Noah sem volt a keretben. A mérkőzés mégis hozott magyar gólt, a Braunschweig gólját Szabó Levente szerezte.

2024. 08. 20. 7:54
A Frankfurt továbbjutott a Német Kupában
A Frankfurt továbbjutott a Német Kupában Forrás: X/Eintracht Frankfurt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Német Kupában a 32 közé jutásért az Eintracht Frankfurt számára nem okozott gondot a másodosztályú Eintracht Braunschweig legyőzése, bár a félidőben még 0-0 volt az állás. A vendégek fordulás után beindultak, az 52., az 56., a 61. és a 88. percben is betalálták. A hazaiak szépítő gólját a 85. percben beállt, 25 éves Szabó Levente szerezte a 89. percben, aki a nyáron Diósgyőrből érkezett a csapatba. Az Eintracht Frankfurt keretében a 19 éves Lisztes Krisztián és a 18 éves Fenyő Noah sem volt benne. S ez azokat a sajtóhíreket erősíthetik, amelyek szerint a nyáron a Ferencvárostól érkezett Lisztest a Frankfurt máris kölcsönadhatja, mert a posztján így is túl nagy a konkurencia. 

Lisztes
Lisztes Krisztián és Fenyő Noah sem kapott szerepet a Frankfurt kupameccsén (Forrás: X/Eintracht Frankfurt)

 Hogyan alakul Lisztes Krisztián sorsa?

A hírek szerint a középpályán Mario Götze, Fares Chaibi és Can Uzun is nagyobb bizalmat élvez Dino Toppmöller vezetőedzőnél, mint Lisztes. A héfői meccsen Götze és Chaibi kezdett, utóbbi gólt is szerzett, Uzun csereként állt be. A Frankfurter Rundschau a minap azt írta Lisztes Krisztiánról: „valószínű, hogy a 19 éves középpályást kölcsönadják egy ambiciózus klubhoz.”

S bizony a játékos és édesapja nem így készült.

– Természetesen a futballban bármi előfordulhat, széles a keret, de csak a teljesítmény számít. Krisz úgy készül, hogy ősztől Bundesliga-meccseket játszik a Frankfurttal. Jó úton halad efelé, bízom benne, hogy be tudja verekedni magát a csapatba – fogalmazott korábban a Csakfoci portálnak a 49-szeres válogatott id. Lisztes Krisztián.

FRISSÍTÉS!!!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.