Marco Rossi nagyon komolyan figyelmeztette Lisztes Krisztiánt

Marco Rossi játékosként egy évet töltött el az Eintracht Frankfurtnál, ahova most a nyáron Lisztes Krisztián szerződött. Egy német rádió kérdezte a magyar válogatott szövetségi kapitányát a 19 éves csatárról, és ő nem kertelt, elmondta, hogy miként kell dolgoznia Lisztesnek, és milyen hibát nem követhet el Frankfurtban.

2024. 07. 20. 15:49
Lisztes Krisztián a Ferencvárosban már kivívta magának a népszerűséget, Frankfurtban visznt a nulláról indul. Fotó: MTI/Kosztics Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marco Rossi kérdésre nyilatkozott Lisztes Krisztiánról. A magyar válogatott szövetségi kapitánya tudja, milyen érzés az Eintracht Frankfurt mezét viselni, az 1996/1997-es szezonban játszott az akkori másodosztályú klubnál. Nem az volt a legjobb idénye, egy év múlva távozott is. A 19 éves Lisztes Krisztián szerepelt a bő Európa-bajnoki keretben, a magyar bajnok Ferencvárostól Frankfurtba költözött, ezért faggatta róla Marco Rossit a Sportbuzzerhez tartozó RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

ROSSI, Marco
Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Krisztiánban hatalmas potenciál van. Azt mondják, ő a magyar válogatott feltörekvő csillaga. A mi szempontunkból helyesen döntött, amikor az Eintracht Frankfurtot választotta. Játszottam az Eintrachtnál, ismerem a környezetet, és tudom, hogy a klub a múltban ideális volt a fiatal tehetségek számára mondta – Marco Rossi.

Lisztes Krisztián harminc felnőtt bajnoki mérkőzéssel a háta mögött érkezett a Bundesligában a legutóbb a hatodik helyen végzett csapathoz, 13 gólt szerzett és három asszisztot adott. Marco Rossi a nyilatkozatába egy figyelmeztetést is beleszőtt:

– De teljesítenie kell, ha meg akarja tenni a nagy lépést, tiszta fejjel kell játszania, és gyorsan rá kell jönnie, hogy mi a fontos, különösen Németországban. Minél hamarabb, annál jobb neki és nekünk is.

Nem kap ingyen semmit sem

A magyar kapitány ezzel arra utalt, hogy ez elengedhetetlen egy olyan klubnál, amely Dino Toppmöller vezetésével tovább akarja fejleszteni a fiatal tehetségeket, ugyanakkor ismét komoly nemzeti és nemzetközi célokat tűzött ki maga elé. Marco Rossi egyértelműen fogalmazott: 

– Ha Krisztián azt hiszi, hogy ő már sztár, és ingyen kap valamit, akkor a regionális ligában játszik majd a Frankfurt második csapatával. 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.