Világbajnokunkat a sírógörcs kerülgette, de a vereségben is példakép maradt

Losonczi Dávid világbajnokként érkezett Párizsba, de érem nélkül távozik az olimpia helyszínéről. A magyar birkózó úgy érzi, azon ment el a bronzmeccse, hogy nem tudta túltenni magát az elődöntőbeli vereségen. Losonczi Dávid az ötödik helyért járó pénzjutalmat jótékony célra fordítja.

2024. 08. 08. 21:05
Losonczi Dávid birkózás jótékonyság Párizs olimpia 2024
Losonczi Dávid jótékony célokra fordítja olimpiai jutalmát Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Losonczi Dávid nagyon csalódott volt. Szerdán közel volt ahhoz, hogy bejusson az olimpia döntőjébe, ám kikapott a bolgár Novikovtól, akit korábban rendre legyőzött. A világbajnok magyar birkózónak a bronzéremre maradt esélye, ám dán ellenfele a második menet hajrájában akciót csinált ellene, így Losonczi Dávid az ötödik helyen fejezte be az olimpiát.

Bisultanov Losonczi Dávid bronzmeccs birkózás jótékonyság Párizs olimpia 2024
Losonczi Dávid szomorú, a dán Bisultanov örül az olimpiai bronzmeccs végén Fotó: Csudai Sándor

– Vezettem, de elrontottam fejben. Egy pillanatra megálltam, ő pedig kihasználta, és felkapott. Én kaptam ki, nem ő vert meg engem – foglalta össze az elvesztett bronzdöntőjét Losonczi Dávid.

Losonczi Dávid borzasztó éjszakája

A birkózó elárulta, hogy az elvesztett elődöntő felett érzett csalódottság nagy szerepet játszott abban, hogy nem tudta megszerezni a bronzérmet.

– Tegnap nagyon mélyen voltam, a nulláról kellett felépítenem magam. Majdnem sikerült is, de egy kis kihagyás megbosszulta magát. Borzasztó éjszakám volt, végig a sírógörcs kerülgetett, tíz percig sírtam a telefonba apának. Nehéz lesz feldolgoznom ezt az olimpiát.

Losonczi Dávid még csak huszonnégy éves, bőven van még ideje olimpiai érmet szerezni, egyelőre azonban nem volt kész arra, hogy Los Angelesig előre gondolkodjon. Azt viszont elárulta, hogy mihez kezd az olimpiai ötödik helyért járó pénzzel.

– Az egész olimpiai jutalmamat felajánlom jótékony célra, mert én sosem a pénzért űztem a sportot, hanem azért, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek. Sajnos ez most nem sikerült – mondta Losonczi Dávid.

Az utóbbiban azért téved. Ha érmet nem is szerzett, megmutatta a magyar szurkolóknak, hogy valódi példakép.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.