Magyar éremhalmozás kajak-kenuban, a férfiak is beszálltak

Kajak kettesben nagyszerű napot zártunk Párizsban, annak ellenére is, hogy Kopasz Bálint és Varga Ádám nem jutott döntőbe. Azok után, hogy a nőknél Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra második, Pupp Noémi és Fojt Sára pedig holtversenyben harmadik lett, a férfiak versenyében Nádas Bence és Tótka Sándor is ezüstérmet szerzett.

2024. 08. 09. 13:35
Nádas Bence Tótka Sándor ezüst kajak-kenu olimpia 2024
Tótka Sándor és Nádas Bence ünnepel Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kajak kettesek drámai, két magyar érmet hozott döntője után következett a párizsi olimpián a férfiak hasonló versenyszámának fináléja, amelyben Nádas Bence és Tótka Sándor volt érdekelt.

kajak-kenu Párizs olimpia 2024 magyar csapat Nádas Bence Csizmadia Kolos Kuli István Tótka Sándor
Nádas Bence és Tótka Sándor túltette magát a négyesbeli csalódáson (Fotó: Csudai Sándor)

A magyarok jól rajtoltak, fél távnál a harmadik helyen álltak, nagyon közel a második ausztrál kettőshöz. A hajrában Nádas és Tótka közelített a németekhez is, de őket nem lehetett utolérni.

Nádas Bence és Tótka Sándor ezüstérmes

Nádas Bence és Tótka Sándor a versenynap második magyar ezüstérmét, összességében pedig harmadik dobogós helyét szerezte kajak-kenuban, miután korábban a nők hasonló versenyszámában Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra második, Pupp Noémi és Fojt Sára harmadik helyen zárt.

A B döntőben Kopasz Bálint és Varga Ádám a hetedik helyen ért célba, de ebben a futamban minden bizonnyal már a szombati egyest tartották szem előtt.

A nap utolsó döntőjében, a férfi kenu egyesek fináléjában Adolf Balázs hetedik lett, a szám B döntőjében Fejes Dániel a harmadik helyen ért célba, ő a tizenegyedik helyen zárta az olimpiát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.