Fellebbeztek az olaszok a magyar pólóválogatott elleni meccs miatt

Nehezen nyugszanak bele az olaszok abba, hogy a magyar férfi-vízilabdaválogatott ötméterespárbajban legyőzte őket, és bejutott az elődöntőbe a párizsi olimpián. Egy vitatott játékvezetői ítélet miatt háborog az ellenfél edzője és a szövetség elnöke is, s mint kiderült az olaszok fellebbezést is benyújtottak. Közben már az is kiderült, hogy a magyar válogatott mikor játssza a horvátok elleni elődöntőt.

2024. 08. 08. 11:54
Alessandro Campagna, az olasz szövetségi kapitány is őrjöngött a magyarok sikere miatt, végül fellebzetek az olaszok. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott a 9-9-es rendes játékidő letelte után Vogel Soma kapus bravúrjainak köszönhetően ötméteresekkel jutott tovább az olaszok elleni negyeddöntőből. Azóta is forrnak az indulatok Olaszországban, ahol a szövetség elnöke és a szövetségi kapitány is botrányos játékvezetésről beszélt, amiért a bíró nem adta meg az egyik góljukat, mi több olasz piros lap és magyar büntető következett utána, így 3-3 helyett 4-2-es magyar vezetés lett a dologból. Meg Jansik Szilárd arcán egy jókora monokli

De mint azt az Origó kiszúrta, a felháborodott szavakon túl a tettek mezejére is léptek az olaszok, akik fellebbeztek a magyarok elleni meccs után. Mindhiába, ugyanis La Gazzetta dello Sport szerint az óvásukat kétszer is elutasították.

Mikor játszik a magyar válogatott az elődöntőben?

Aggodalomra tehát nincsen ok, a magyar válogatott a tervek szerint az elődöntőben folytatja az olimpián. Már az is megvan, hogy pontosan mikor rendezik meg a horvátok elleni rangadót: pénteken 19.35-kor kerül sor a meccsre. A másik elődöntőt, a Szerbia–Egyesült Államok mérkőzést korábban, 14.35-kor rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.