Végig hitt magában az olimpiai dobogós sportlövő – ezt mondta a döntő után

Egyenletes, remek teljesítménnyel, a döntőben egy szétlövést is megnyerve lett bronzérmes az olimpia 25 méteres női sportpisztoly versenyszámában Major Veronika. A keszthelyi sportlövő a verseny után elmondta: érezte, hogy benne lehet ez az eredmény.

2024. 08. 03. 10:57
MAJOR Veronika
Major Veronika az olimpiai dobogón. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, szombat délelőtt a keszthelyi sportlövő, Major Veronika bronzérmes lett a női sportpisztolyosok Chateauroux-ban zajló olimpiai döntőjében, ezzel Igaly Diána 2004-es olimpiai bajnoki címe óta először szerzett magyar versenyző érmet ebben a sportágban.

GYÕRIK Csaba; MAJOR Veronika
Major Veronika és edzője, Győrik Csaba boldogsága. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

„Azért jöttem, hogy érmet nyerjek”

– Abszolút elégedett vagyok, nem is lehetnék ennél boldogabb. Azért jöttem, hogy érmet nyerjek, ezt a célt a végletekig hajtottam magamban, ennek lett meg az eredménye – kezdte az Origó helyszíni tudósítójának nyilatkozó Major Veronika. 

– Sajnos voltak olyan sorozataim, amikor hiába lőttem tízest, nem lett találat, de nem engedtem meg magamnak, hogy ezek az eredmények letörjenek, csak arra koncentráltam, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból. Az előző olimpiai ciklust végig kellett versenyeznem a kvótáért, de ez az előnyömre vált. Végig tudtam, hogy a döntő közelében lehetek majd az olimpián, éreztem, hogy bennem lehet egy jó eredmény. Boldog vagyok, hogy ki tudtam hozni magamból.

A keszthelyiek klasszisa – aki légpisztolyban szintén döntős volt és ott nyolcadik lett – már a pénteki, 30+30 lövéses alapversenyben is fantasztikusan teljesített, ott 592 körös olimpiai csúcsbeállítással nyert. A szombati fináléban 31 pontot gyűjtött, ennél többet csupán a dél-koreai Dzsin Jang és a francia színekben versenyző Camille Jedrzejewski szerzett.

Major Veronika
Születési idő, hely: 1997. március 19., Keszthely
Klubja: Keszthelyi ELK
Versenyszáma: légpisztoly, sportpisztoly
Olimpiai eredményei: 3. (sportpisztoly, 2024), 8. (légpisztoly, 2024), 34. (légpisztoly, 2021), 35. (sportpisztoly, 2021)
Legjobb eredményei: világbajnoki 2. (légpisztoly csapat, 2023), Európa-bajnok (légpisztoly hagyományos csapat, 2024; légpisztoly csapat, 2024), Eb-2. (sportpisztoly egyéni, 2019, sportpisztoly trió, 2024), Eb-3. (légpisztoly egyéni, 2019, sportpisztoly csapat, 2021, 2024, légpisztoly csapat, 2023)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.