Ott az újabb magyar érem, olimpiai dobogós Major Veronika!

A keszthelyi sportlövő, Major Veronika bronzérmes lett a női sportpisztolyosok szombati, Chateauroux-ban zajló olimpiai döntőjében! Ezt megelőzően húsz évvel ezelőtt, Igaly Diána nyert ötkarikás érmet magyar sportlövőként.

2024. 08. 03. 10:06
MAJOR Veronika
Major Veronika a női sportpisztoly versenyszám döntőjében a párizsi olimpián. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Major Veronika pénteki remeklésének, az alapverseny megnyerésének köszönhetően jutott be a női sportpisztoly 25 méteres küzdelmeinek szombati fináléjába, melyet a Párizstól 270 kilométerre fekvő Chatereaux-ban rendeztek meg.

MAJOR Veronika
Major Veronika kedvező előjelekkel várhatta a szombati finálét. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Tartotta a lépést az éllovasokkal

A BEFAG Keszthelyi Erdész LK lövője remekül kezdett, tíz találattal holtversenyben második volt. Öt kör után is mindösszesen egy pont volt a hátránya az éllovas mögött, majd szétlövésre került sor, melyet Major Veronika megnyert az indiai Manu Bhakerrel szemben. Ekkor a dél-koreai versenyző 30, a francia 29, Major pedig 28 ponttal állt, és az is eldőlt, hogy a magyar versenyző mindenképpen érmet szerez!

A folytatás úgy alakult, hogy az ázsiai és a hazai lövő maradt versenyben, a 31 ponttal záró Major Veronika azonban így sem lehet elégedetlen, a magyar sportlövő-delegáció első és egyetlen medálját szerezve bronzérmet nyert! 

A 27 éves sportlövő húsz év után, Igaly Diána (skeet) athéni aranyát követően nyert olimpiai érmet magyar sportlövőként, egyúttal a párizsi magyar csapat hatodik dobogós helyét szerezte meg.

A versenyt Jang Dzsin nyerte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.