Manhercz parádéja kevés volt, még nem jutott tovább az olimpián a magyar csapat

A magyar férfivízilabda-válogatott szombaton a csoportból való továbbjutás bebiztosításáért ugrott medencébe Ausztrália ellen, de nem járt sikerrel. A magyar csapat sokáig vezetett, de végül 9-8-ra kikapott, így még lehet tétje az utolsó, Szerbia elleni hétfői csoportmeccsnek.

2024. 08. 03. 16:06
20240730 Párizs Franciaország
Magyarország - Spanyolország férfi vízilabda mérkőzés
Fotó: Csudai Sándor (CSS)
vízilabda magyar csapat olimpia 2024 Ausztrália
képen: #3 Manhercz Krisztián
Manhercz Krisztián szerezte az Ausztrália elleni mérkőzésen a magyar csapat góljainak felét Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három forduló után Magyarország és Ausztrália is két győzelemmel, valamint egy vereséggel állt a párizsi olimpia férfivízilabda-tornájának B csoportjában. Szombaton, a negyedik körben úgy feszült egymásnak a két csapat, hogy a győzelem bármelyiknek a továbbjutás bebiztosítását érte.

20240730 Párizs Franciaország
Magyarország - Spanyolország férfi vízilabda mérkőzés
Fotó: Csudai Sándor (CSS)
Origo olimpia 2024 vízilabda magyar csapat Ausztrália
képen: Varga Zsolt szövetségi kapitány
Varga Zsolt, a magyar csapat szövetségi kapitánya tart eligazítást a vízilabdázóknak (Fotó: Csudai Sándor)

A mérkőzés elején Varga Dénes ejtéssel próbálkozott, de a felső kapufát találta el. A vezetést így is a magyar csapat szerezte meg, Manhercz Krisztián szerezte a találkozó első gólját. Ausztrál egyenlítés után Fekete Gergő is betalált, de az ellenfélé volt az első negyed utolsó szava, ötméteres után alakult ki a 2-2-es állás.

Kétgólos hátrányból fordított a magyar csapat

A második negyed az ausztrálok szája íze szerint kezdődött, két góllal is megléptek. Varga Zsolt időt kért, s a következő három gólt a mieink dobták: Vámos, Manhercz, Zalánki sorrendben, így a nagyszünetben 5-4-re már a magyar csapat vezetett.

Manhercz a harmadik negyed elején már a harmadik gólját dobta, majd Nagy Ádám is eredményes volt. Ellépni viszont nem tudtunk az ausztráloktól, mindkét magyar találat után visszazárkóztak egyre. A játékrész hajrájában Zalánki többször próbálkozott, de nem szerzett újabb gólt, a túloldalon Vogel Soma egy mögötte ülő kisfiút tett boldoggá, aki a védése után a lelátón elkapta a labdát.

Manhercz Krisztián négy gólt dobott, de kikaptunk

A magyar csapat 7-6-os előnnyel fordult az utolsó negyedre, amely szintén Manhercz-góllal kezdődött, aki ezúttal ötméteresből talált az ausztrál kapuba. 8-8-nál azonban utolérte a magyarokat Ausztrália, szűk négy perccel a meccs vége előtt.

A folytatásban nem álltak össze a magyar támadások, az utolsó percben pedig Nathan Power második góljával Ausztrália vezetést szerzett. Emberelőnyből az egyenlítés meglehetett volna, de Vigvári lövését blokkolták.

Ausztrália továbbjutott, Magyarország még nem, bár ha ma később Szerbia a rendes játékidőben legyőzné a franciákat, azzal saját továbblépése mellett a magyarok negyeddöntőjét is kiharcolja a mieink elleni hétfői találkozó előtt.

Olimpia, férfi vízilabda, B csoport, 4. forduló

Magyarország–Ausztrália 8-9 (2-2, 3-2, 2-2, 1-3)

A csoport állása
1. Spanyolország 12 pont/4 meccs
2. Ausztrália 9/4
3. Magyarország  6/4
4. Franciaország 3/3
5. Szerbia 3/3
6. Japán 0/4

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.