Marozsán, Fucsovics: hasonló sors amerikai tinédzserek ellen

Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is kikapott a Winston-Salemben zajló ATP 250-es tenisztorna második fordulójában, mindkét magyar teniszező amerikai tinédzsertől kapott ki. Marozsán és Fucsovics így már a jövő hétfőn kezdődő US Open helyszínére utazhat, mindketten főtáblásak lesznek az év utolsó Grand Slam-tornáján, Piros Zsombor viszont nem, ő kiesett a selejtező első körében.

2024. 08. 21. 7:45
Fucsovics Márton after a point during his men's singles match against Greece's Stefanos Tsitsipas on Court Suzanne-Lenglen on day two of the French Open tennis tournament at the Roland Garros Complex in Paris on May 27, 2024. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Fucsovics Márton egy győzelem után kapott ki Winston-Salemben Fotó: AFP/ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián kilencedik kiemelt volt Winston-Salemben, így az első fordulóban nem kellett pályára lépnie. A második viszont a végállomást jelentette: a világranglistán mindössze 231. helyen jegyzett Learner Tien nyert Marozsán ellen. Az már inkább papírforma, hogy Fucsovics Márton kikapott a második körben egy másik amerikai tinédzsertől, ugyanis Alex Michelsen a verseny tizenegyedik kiemeltje.

Marozsán Fábián Grigor Dimitrov Cincinnati tenisz ATP-Tour, Hamburg, Men, Singles, 1st round, Marozsan (Hungary) - Rune (Denmark), Tennis Stadium Am Rothenbaum, Fabian Marozsan (Hungary) in action. Photo: Marcus Brandt/dpa (Photo by MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Marozsán Fábián ATP 250-es versenyen megint nem jutott messzire (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP/Marcus Brandt)

Marozsán vereségével a kiemeltek többségéhez csatlakozott: az első kilenc kiemeltből ugyanis senki nem jutott be a harmadik fordulóba Winston-Salemben.

Marozsán Fábián különös mérlege

Marozsán járt még a legközelebb a továbblépéshez, de döntő szett tie breakben legyőzte őt a tizennyolc éves Learner Tien, aki tavaly a juniorok között az Australian Openen és a US Openen is döntőt játszott.

Míg a mesterversenyeken (ATP 1000) kiváló, 17-8-as mérleggel rendelkezik Marozsán Fábián, a kisebb tornákon (ATP 500, 250) továbbra sem jön ki neki igazán a lépés (12-17-es összmutató).

Fucsovics Márton is a második fordulóban esett ki Winston-Salemben, a különbség az Marozsánhoz képest, hogy a rutinosabb magyar játékosnak ehhez kellett meccset nyernie az amerikai helyszínen. A második fordulóban a tizenkilenc éves Alex Michelsen állta Fucsovics útját, aki tizenegyedik kiemeltként immár a torna egyik esélyesének számít.

Hány magyar teniszező indul a US Openen?

Marozsán és Fucsovics jövő héten az év utolsó Grand Slam-versenyén, a US Open főtábláján szerepel, akárcsak a nőknél Bondár Anna.

A selejtezőből viszont senki sem csatlakozik hozzájuk, Gálfi Dalma után Piros Zsombor is a kvalifikáció első körében kikapott. A korábbi junior Australian Open-bajnok Pirost az amerikai óriás, Maxime Cressy győzte le.

Fucsovics Márton meccsének összefoglalója

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.