Marozsán Fábián feltette a kérdést: miért is ütök lassan?

Marozsán Fábián szetthátrányból fordított a bolgár Grigor Dimitrov ellen, így jutott a cincinnati ATP 1000-es tenisztorna nyolcaddöntőjébe, ahol az amerikai Ben Shelton lesz a magyar játékos ellenfele. Ez volt az ötödik alkalom Marozsán Fábián pályafutása során, hogy top 10-ben rangsorolt játékost győzött le, ennek ellenére a magyar teniszező nem volt teljesen elégedett a játékával.

2024. 08. 16. 13:15
Marozsán Fábián Holger Rune Hamburg
Cincinnati Grigor Dimitrov tenisz
Marozsán Fábián szetthátrányból fordítva aratott bravúrsikert Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Marcus Brandt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián visszavágott Grigor Dimitrovnak. A bolgár teniszező az idei Roland Garros második fordulójában simán győzte le a magyar játékost, Cincinnatiben, kemény pályán viszont Marozsán Fábián nyert. Pedig az első játszmát Dimitrov nyerte, utána azonban Marozsán fordítani tudott.

Marozsán Fábián Grigor Dimitrov Cincinnati tenisz ATP-Tour, Hamburg, Men, Singles, 1st round, Marozsan (Hungary) - Rune (Denmark), Tennis Stadium Am Rothenbaum, Fabian Marozsan (Hungary) in action. Photo: Marcus Brandt/dpa (Photo by MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Marozsán Fábián hátrányba került, de végül nyert Grigor Dimitrov ellen (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP/Marcus Brandt)

– A meccs elején nem játszottam igazán jól – ismerte el második fordulós győzelme után Marozsán Fábián, aki korábban a francia Corentin Moutet ellen is nyert Cincinnatiben.

Marozsán Fábián sorsdöntő kérdése

A második játszmában Marozsán brékelt először, de arra még volt gyors válasza Dimitrovnak.

Amikor 4:2-ről visszazárkózott 4:4-re, átgondoltam, hogy miért is ütök tulajdonképpen lassan? Ha így is hibázok, akkor akár üthetem is a labdát teljes erőből – onnantól kezdve így álltam hozzá. Ezzel átlendültem a nehézségen, többet kockáztattam, ami ezúttal bejött, és kiküzdöttem magamnak a második játszmát.

A harmadik szettet egyetlen brék döntötte el Marozsán Fábián javára, aki 4:6, 6:4, 6:3-as sikerrel jutott a cincinnati verseny harmadik fordulójába, azaz a nyolcaddöntőbe, amelyben pénteken az amerikai Ben Shelton lesz az ellenfele.

Marozsán Fábián tizedik top 10-es játékos elleni meccsén az ötödik győzelmét aratta, de ezek közül a mostani, Dimitrov elleni siker volt az első, amelyet szetthátrányból fordítva ért el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.