Meghökkentő, mit mondott az amerikai kapitány a magyar csapat elleni siker után

Nem így tervezte a magyar női vízilabda-válogatott: az Egyesült Államok elleni szoros negyeddöntő elvesztése után az ötödik helyért játszik a magyar csapat. A csalódottság ellenére Mihók Attila és játékosai is egyértelművé tették: bár eredetileg nem azért jöttek, meg akarják szerezni az ötödik helyet. Az amerikai szövetségi kapitány, Adam Krikorian elismerően beszélt a magyar csapatról, különösen Keszthelyi Ritáról.

2024. 08. 07. 5:45
Kurucz-Gurisatti Gréta magyar csapat olimpia 2024 amerikai vízilabda
Nagy küzdelmet vívott egymás ellen az amerikai és a magyar csapat Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpia csapatsportágai közül mindössze kettő akad, ahol külön rájátszást rendeznek a negyeddöntőben kiesett csapatoknak az ötödik helyért. Az egyik a hetesrögbi, amelynek a párizsi programja júliusban befejeződött, a másik pedig a vízilabda. Utóbbi sportágban a magyar csapat is érdekelt lesz a csalódottak versenyében, miután Mihók Attila együttese kedd este 5-4-re kikapott az Egyesült Államok ellen.

Keszthelyi Rita GOAT amerikai kapitány női vízilabda magyar csapat olimpia 2024
Keszthelyi Rita óriási dicséretet kapott az amerikai kapitánytól, de ez aligha vigasztalja a magyar csapat játékosát (Fotó: Csudai Sándor)

– Muszáj, hogy az ötödik hely is motivációt jelentsen, még ha nehéz is megemészteni a mostani vereséget. Várhatóan két nagyon erős ellenféllel fogunk játszani – fogalmazott az amerikaiak elleni vereség után Mihók Attila.

Leimeter: Hányadik ilyen mérkőzés az amerikaiak ellen…

A kapitány a negyeddöntő vitatott ítéletei mellett sem ment el szó nélkül, Leimeter Dóra pedig még tovább ment.

Nem tudom, hányadik ilyen mérkőzés az amerikaiak ellen, hogy ilyen kiállíási arány, ilyen bírói nyomás mellett kell játszani.

Leimeter szerint az ötödik helyért zajló küzdelemben az dönt majd, hogy melyik válogatott mennyire tud túllépni a csalódottságán.

Ki minden idők legjobba?

Az amerikai szövetségi kapitány nem meglepő módon figyelmen kívül hagyta az Egyesült Államok javára megítélt kétes helyzeteket. A sikerkovács, Adam Krikorian, aki 2009 óta irányítja az amerikai együttest, elismerően beszélt a magyarokról. S főleg azzal lepett meg mindenkit, amit Keszthelyi Ritáról mondott.

– Nem gondolná az ember hogy az amerikai és a magyar csapat meccse ilyen kevés gólt hoz, elvégre mindkét válogatottnak nagyon jó lövői vannak. Extra kapusteljesítményeket és sok jó blokkot láttunk. A magyarok edzője kiválóan felkészítette a csapatát, Keszthelyi Rita pedig talán minden idők legjobb játékosa – mondta az amerikai kapitány, pedig utóbbi címre saját aranyhalmozó játékosai közül is biztosan pályázna egy-kettő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.