Micsoda mozdulat! Az NB I ritkán hoz ilyen gólt

A DVTK 1-0-ra nyert a DVSC otthonában, a gólt a bolgár Bozsidar Csorbadzsijszki szerezte, ritkán látható mozdulattal. A Diósgyőr nyeretlenül, a Debrecen veretlenül várta a negyedik fordulós mérkőzést, de egyik csapat sem így fejezte be.

2024. 08. 17. 18:10
DVTK Bozsidar Csorbadzsijszki
Csorbadzsijszki az első gólját szerezte a DVTK mezében Fotó: DVTK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 4. fordulója előtt a DVSC és a DVTK sikere mellett is lehetett felhozni érvet. A Debrecen veretlenül várta első hazai mérkőzését, a Győr ellen három, a Kecskemét ellen egy pontot szerzett idegenben. A Diósgyőr ellenben még nyeretlen volt, a Fehérvár és a Ferencváros elleni vereség mellett a Paks ellen csípett el egy pontot. A tavalyi idényben viszont a DVTK három meccsből hét pontot szerzett a DVSC ellen.

Vladimir Radenkovics DVTK DVSC
Vladimir Radenkovics irányításával áprilisban 5-3-ra, most 1-0-ra nyert a DVTK a Debrecen ellen (Forrás: DVTK)

A mérkőzés első félideje egyetlen kapura lövést hozott, az az egy viszont látványos gólt jelentett. A bolgár Bozsidar Csorbadzsijszki már tavaly is a DVTK keretének tagja volt, de most szerezte meg első gólját az NB I-ben.

A DVTK az első félidő végén a gólelőny mellett emberelőnybe is került, a hazaiak albán légiósa, Jorgo Pellumbi két perc alatt összeszedett két sárga lapot.

A második félidőben már nem született gól, a DVTK megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban, és pontszámban utolérte a Debrecent.

NB I, 4. forduló

Péntek
Kecskemét–ETO FC Győr 2-1 (2-0), Széktói Stadion, 2702 néző, jv.: Derdák. Gólszerzők: Nikitscher (8., 45+3.), illetve Diarra (90.)

Szombat
Debrecen–Diósgyőr 0-1 (0-1), Nagyerdei Stadion, 7077 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Csorbadzsijszki (31.); kiállítva: Pellumbi (45., Debrecen)
Ferencváros–Újpest FC 19.30

Vasárnap
Fehérvár FC–Zalaegerszeg 15.30
Paksi FC–Nyíregyháza 17.45
Puskás Akadémia–MTK Budapest 20.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.