Jön a szezon első derbije, szombaton összecsap egymással a Ferencváros és az Újpest!

Már az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első szakaszában, a hét végén sorra kerülő negyedik fordulóban találkozik a két nagy rivális, a Ferencváros és az Újpest. A közelmúlt eredményei mellett szinte minden a bajnokcsapat újabb sikere mellett szól.

2024. 08. 17. 5:45
CISSÉ, Ibrahim
Ibrahim Cissé (27) és a Ferencváros játékosai magabiztosan készülhetnek a derbire, a korábbi évek rangadóit kivétel nélkül a bajnokcsapat nyerte meg. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenkori magyar labdarúgás nagy napjai ezek. A Ferencváros ugyan kedden kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, az Európa-liga kvalifikációjában folytathatja, ahol jó esélyekkel is indul, a főtábláért zajló párharcban ugyanis a bosnyák Borac Banja Luka lesz az ellenfele. A rájátszás első mérkőzését augusztus 22-én, csütörtökön 20.00-tól rendezik a Groupama Arénában, míg a visszavágót egy héttel később Banja Lukában. A Konferencialiga azonos szakaszában szerencsét próbált három élvonalbeli klub közül a héten csak a Fehérvár esett ki, a Paksi FC és a Puskás Akadémia is továbbjutott!

A negyedik selejtezőkörben a Kl-főtábla a tét, itt a paksiakra várhat „könnyebb” feladat, a Tolna vármegyei gárda következő ellenfele a cseh Mladá Boleslav lesz. A csütörtök este örmény ellenfelével 3-3-as döntetlenre végző, így 4-3-as összesítéssel továbbjutó felcsúti csapatra ezzel szemben az előző két kiírás döntőse, az olasz ligában szereplő Fiorentina vár a negyedik selejtezőkörben. A Paks és a Puskás is idegenben kezd jövő csütörtökön. 

Az előző öt idényben „csak” a Ferencváros léphetett pályára nemzetközi sorozat őszi szakaszában, előrelépést jelenthetne, ha ebben az évben több magyar klubnak is szurkolhatnánk.

 

A Fradi dominál a derbiken

Ilyen előzmények után kerül sor az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójára, amely a Kecskemét–ETO FC Győr találkozóval már pénteken megkezdődött. A hétvége kínálatából kiemelkedik a bajnoki címvédő Ferencváros és az Újpest FC összecsapása, a derbi, amelyet szombaton 19.30-kor kezdenek a Groupama Arénában.

Az aktuális erőviszonyok továbbra is a zöld-fehérek mellett szólnak. Az Újpest a Puskás Akadémia elleni hazai, majd egy paksi 2-1-es vereséggel kezdte a bajnokságot, és bár legutóbb, múlt vasárnap 4-1-re legyőzte a Fehérvár FC-t, így három ponttal áll, a Fradi hattal, pedig csak kétszer játszott. A bajnokcsapat a Kecskemétet vendéglátóként verte meg 1-0-ra, majd a Diósgyőrt idegenben 2-0-ra.

Az elmúlt évek derbijei sem újpesti sikert ígérnek, a két fővárosi csapat legutóbbi tizenhat egymás elleni találkozóját ugyanis a Ferencváros nyerte. A  párharc történetének eddigi leghosszabb ferencvárosi sikersorozata 2019. május 4. óta íródik. Az Újpest a Ferencváros pályaválasztása mellett 2016. szeptember 24-én szerzett legutóbb pontot, győznie pedig ennél is régebben sikerült: máig először és utoljára 2015. december 12-én távozott három ponttal az Újpest a Groupama Arénából.

Az előző idény utolsó meccsén a Ferencváros 2-0-ra győzte le az Újpestet Fotó: Szabó Miklós

A derbit megelőzően, szintén szombaton mérkőzik meg egymással a Debrecen és a Diósgyőr, ami a miskolciak szempontjából már most fontos meccs, hiszen a DVTK egyelőre egyetlen szerzett ponttal, nyeretlenül áll. Vasárnap további három mérkőzést rendeznek, ezen a napon lépnek pályára azok a gárdák, amelyek a héten érdekeltek voltak a Konferencialiga selejtezőjében. A játéknapot a Puskás Akadémia–MTK összecsapás zárja, ennek érdekessége, hogy eddig ez a két csapat tudta megnyerni mindhárom mérkőzését. Akár mindkettő, de az egyik csapat biztosan búcsút mondhat hibátlan mérlegének.

NB I, 4. forduló
Péntek
Kecskemét–ETO FC Győr    20.00
 

Szombat
Debrecen–Diósgyőr        17.00
Ferencváros–Újpest FC        19.30
 

Vasárnap
Fehérvár FC–Zalaegerszeg    15.30
Paksi FC–Nyíregyháza    17.45
Puskás Akadémia–MTK Budapest    20.00
 

Minden mérkőzést élőben láthatnak az M4 Sporton! 
A bajnokság aktuális tabellája ITT elérhető.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.