Elképesztő dolgot állítottak Milák Kristófról az angol kommentátorok

Milák Kristóf megnyerte a 100 méteres pillangóúszás döntőjét a párizsi olimpián szombat este, és a győzelmét a legtöbb magyar hazai adásban izgulta végig. Természetesen külföldön is közvetítették a finálét, és az angol kommentátorok elképesztő dolgot állítottak Milákról, aki szerintük az Egyesült Államokban, Texasban készülhetett az olimpiára. Egyelőre jobb, ha óvatosan kezeljük ezt a kijelentést.

2024. 08. 04. 15:25
Milák Kristóf Texasban készült? Újabb rejtély a párizsi olimpián 100 pillangón aranyérmet szerző magyar úszóklasszis körül. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt egy évben rengeteg cikk foglalkozott azzal, hogy szinte semmit sem lehetett tudni Milák Kristóf olimpiai felkészüléséről. Eredetileg tavaly szeptemberben kellett volna elkezdenie az edzéseket Virth Balázs irányításával, ám az illetékesek sokszor azt sem tudták, merre jár. Ez évtől Milák már megjelent Virth edzésein, de a hírek szerint továbbra is sokszor hiányzott azokról. Milák a párizsi olimpián szerzett arany- (100 pillangó) és ezüstérme (200 pillangó) azonban egyértelművé tette, hogy keményen edzett, még ha nem is mindig a „hivatalos úton”, titkolózva, talán valaki más vezetésével. 

Milák Kristóf
Milák Kristóf arany- és ezüstérmet szerzett a párizsi olimpián (Fotó: Csudai Sándor)

A 100 pillangó döntője alatt az Eurosport/Max külföldi adásának angol kommentátorai egy eddig nem hallott információt közöltek Milákról – szúrta ki az Origo.

A lap szerint egészen pontosan azt mondták, hogy „Well, three swimmers based in America.... Milak the winner, based in Texas...”, azaz, „Nos, három úszó Amerikában készült.... Milák, a győztes, Texasban.…”.

Az angol kommentátorok itt a 100 pillangó három dobogósáról beszéltek, akik közül a két kanadai, az ezüstérmes Josh Liendo a Floridai Egyetemen edz, a bronzérmes Ilya Kharun pedig Kós Hubert és Léon Marchand mellett Bob Bowman tanítványa volt Arizonában. Arról azonban, hogy Milák Texasban készült volna, most hallottunk először. Extra érdekesség: Bowman épp a Texasi Egyetem csapatához igazolt nemrég Kóssal egyetemben. Tovább nem gondoljuk a dolgot... 

Milák Texasban? Mikor? Hogyan?

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján jobb óvatosan kezelni Milák állítólagos texasi kalandját. Egyrészt erről egyelőre nincs más forrás, még az úszóhírekben mértékadónak tartott amerikai swimswam.com sem értesült a hírről. Másrészt volt már egy hasonló pletyka, miszerint Milák Ausztráliában készült, de azt Virth Balázs cáfolta.

Továbbá a tavasszal hellyel-közzel be lehetett lőni, Milák merre járt, hiszen Virth csapatának az edzőtáborait látogatta. Voltak Tenerifén, Törökországban, Zalaegerszegen, Hódmezővásárhelyen többek között. Ha ezeket a kéthetes foglalkozásokat elosztjuk a februártól júniusig tartó időszakra, amikor már versenyek (Mare Nostrum, Eb) miatt nem nagyon tölthetett sok időt a messzi Egyesült Államokban, akkor kevés idő marad a nagy utazásokra, átállásokra, regenerációra és emellett a minőségi edzésmunkára.

Hogy honnan szerezték az információt az angol kommentátorok, az rejtély, előbb-utóbb talán kiderül, és persze az is lehet, hogy van észszerű magyarázat arra, miként készülhetett Milák Texasban az olimpiára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.