Milák Kristóf és Kós Hubert után újabb magyar arany a párizsi medencéből

Konkoly Zsófia aranyérmet szerzett csütörtökön 400 méteres gyorsúszásban, az S9-es kategóriában a párizsi paralimpián, ezzel a magyar küldöttség első dobogós helyezését szerezte a játékokon. A paralimpia úszóversenyeit ugyanabban a La Défense Arénában rendezik, ahol az olimpia alatt Milák Kristóf és Kós Hubert is aranyérmes lett.

Forrás: MTI2024. 08. 29. 19:09
KONKOLY Nanterre, 2024. augusztus 29.
A gyõztes Konkoly Zsófia a célban a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok nõi 400 méteres gyorsúszás S9-es kategóriájának döntõjében a nanterre-i Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 29-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Konkoly Zsófia nyerte a magyar paralimpiai csapat első aranyérmét Párizsban Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Konkoly Zsófia csütörtök délelőtt megnyerte előfutamát 400 gyorson, s a második legjobb idővel jutott a paralimpia esti döntőjébe, amelyben kiválóan versenyzett, s visszavágott a címvédő Lakeisha Pattersonnak, aki mögött három éve második volt.

Párizs 2024 - Paralimpia - Konkoly Zsófia aranyérmes 400 méteres gyorsúszásban
Konkoly Zsófia rajtja, 400 méterrel később ő csapott elsőként célba (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A közel telt házas La Défense Arénában Konkoly remekül osztotta be az erejét, 100 méternél még csak negyedikként fordult, majd feljött az élen tempózó Pattersonra. A táv háromnegyedénél még mindig az ausztrál vezetett egy testhosszal, de aztán a magyar úszó nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, és előbb simán utolérte, majd le is hagyta riválisát, s végül parádés győzelmet aratott. Pattersonnak ezúttal meg kellett elégednie az ezüsttel.

A harmadik paralimpiáján szereplő, 100 méter pillangón címvédő Konkoly Zsófia még 100 háton és 100 pillangón, valamint 200 vegyesen indul Párizsban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.