Kiütéses siker Keszthelyi parádéjával, negyeddöntős a női pólós csapat

A hétgólos Keszthelyi Rita vezérletével a magyar női vízilabda-válogatott 17-11-re legyőzte Kínát, ezzel eldőlt, hogy továbbjut a csoportjából. Az Ausztrália elleni utolsó, vasárnapi csoportmérkőzésnek a második hely, azaz a negyeddöntőben Spanyolország és az Egyesült Államok elkerülése a tétje.

2024. 08. 02. 21:28
KESZTHELYI-NAGY Rita
Keszthelyi Rita hét gólt dobott Kína ellen Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosszul kezdték a mieink a meccset, Kína 2-0-s vezetést szerzett, innen kellett visszakapaszkodni. Keszthelyi Rita szerencsére a hátára vette a csapatot, elsősorban az ő remek játékának és hét góljának köszönhetően sikerült fordítani és összességében simán megnyerni a meccset. Félidőben még csak 8-7-re vezettünk, a folytatásban aztán egyértelműen fölénybe került a magyar válogatott és végül 17-11-re győzött

Látható, hogy Magyarország, Hollandia és Ausztrália kiemelkedik az A csoportból. A mieink az első fordulóban 10-8-ra kikaptak Hollandiától, akik viszont büntetőkkel alulmaradtak Ausztráliával szemben.

Az A csoport állása három forduló után a következő: 1. Ausztrália 8 pont, 2. Hollandia 7, 3. Magyarország 6, 4. Kanada 3, 5. Kína 0.

A magyar válogatott a harmadik helynél hátrébb már nem végezhet, de fontos lenne feljönni a második helyre, hogy a negyeddöntőben elkerüljük Spanyolországot és az Egyesült Államokat. (A spanyolok legyőzték az amerikaiakat, így várhatóan ők lesznek az elsők a B csoportban.)

Ehhez tehát a csoportkör zárásaként vasárnap nyerni kell Ausztrália ellen.

Női vízilabda, A csoport, 3. forduló:
Magyarország–Kína 17-11 (3-4, 5-3, 4-2, 5-2)
magyar gólszerzők: Keszthelyi 7, Szilágyi 3, Vályi 2, Faragó 2, Garda 2, Parkes 1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.