Kétszer csak nem lövi el magát – Major Veronika ismét a pusztában próbál aranyat szerezni

Az alapversenyből az első helyen jutott a döntőbe Major Veronika a légpisztolyosok 10 méteres számában az elmúlt hétvégén, ahol a fináléban aztán a 8. helyen végzett. Most a történelem egyelőre ismétli önmagát, ugyanis a keszthelyi sportlövő a női sportpisztoly alapversenyének a felénél ismét az élen áll, és bízunk abban, hogy a 30 lövésből álló rapidlövészet után sem változik meg a helyezése.

2024. 08. 02. 12:38
Major Veronika végül a 8. helyen végzett Fotó: MOB-Média/Molnár Ádám
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokták mondani, hogy kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba. Ennek szellemében bízhatunk abban, hogy  a légpisztolyosok 10 méteres számában történtek nem fognak megismétlődni Major Veronikával. Akkor a keszthelyi sportlövő parádés teljesítménnyel megnyerte az alapversenyt, majd a fináléban kicsit elizgulva az olimpiai döntőt, végül a 8. helyen zárt a Francia Nemzeti Lőtéren, amely a fővárostól vagy 300 kilométerre, Chateauroux-ban található egy puszta közepén.

Major Veronika a döntőbe lőtte magát
Major Veronika ezúttal a női startpisztolyban kezdte remekül a versenyt (Fotrrás facebook.com/majorvera97)

Major Veronika ezúttal a női sportpisztoly alapversenyében szerepel – a másik magyar induló Fábián Sára Ráhel –, a 25 méteres számban egyértelműen a legjobbak közé tartozik. A szám alapversenye két részből, 30 pontlövészetből és 30 rapidlövészetből áll. A 40 fős mezőny pedig két csoportban teljesítette a viadal első felét.

Major Veronika az élen várja a folytatást

A magyarok közül Fábián kezdett hamarabb, méghozzá kiválóan. A csepeliek 22 éves pisztolyosa az első tíz lövését még átlagosnak mondható 95 körrel zárta, a második szériában viszont mindössze egyetlen kilencese volt (99 kör), majd az utolsó tízes sorozatot 97 körrel fejezte be úgy, hogy utolsó öt lövésének mindegyike tízes volt. Fábián 291 körös eredménnyel a kilencedik helyen zárta a pontlövészetet.

A második csoportban következett Major Veronika, aki 96 körrel kezdett, majd egészen fantasztikusan folytatta a versenyt. A keszthelyi klasszis a másodikra tökéletes, 100 körös sorozatot produkált, a záró tíz lövést pedig mindössze két kilencessel, 98 körrel tudta le. Ezzel 294 körrel fejezte be a pontlövészetet, amely után hármas holtversenyben vezet. Jöhet a rapidlövészet 30 lövésből álló száma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.