Bronz jöhet a szőnyegen, érmeket lapátolhatnak össze a magyarok

Megkezdődnek az öttusa versenyei is a párizsi olimpián, természetesen mindkét nemnél magyar résztvevőkkel. Nagy érdeklődés kíséri, hogy meg lehet-e rendezni a nyílt vízi úszóversenyeket, csütörtökön 10 kilométeren Fábián Bettina érdekelt. Losonczi Dávidtól nem is titokban aranyat reméltünk, ma a bronzéremért lép majd szorítóba. Kajak-kenuban a női és a férfi K-4 500 méteren várhatunk szép pillanatokat, akár dobogót is.

2024. 08. 08. 4:45
A férfi K-4 500 méteren van talán a legtöbb esélye a magyar csapatnak minél fényesebb éremre. Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik legnagyobb botrány újabb fejezete kezdődhet meg csütörtökön korán reggel. Ez a Szajna vízminősége, amelyet nagyon megszenvedtek a triatlonosok, többen is napokig hánytak és más gondokkal küzdöttek még napokon keresztül, most a nyílt vízi úszás kezdődik meg a francia főváros folyójában. A versenyzőket a szervezők nem engedték edzeni a helyszínen, így ők medencében kényszerültek készülni. Ma a női 10 km-es verseny szerepel a programban, magyar részről Fábián Bettinával.

Fábián Bettina is kipróbálhatja a Szajnát, ha a vízminőség megengedi  Fotó:  instagram.com/bettiifabian

Atlétikában női hétpróbából ezen a napon négyet rendeznek meg, délelőtt a 100 méter gátfutást és a magasugrást, este pedig a súlylökést és a 200 méter síkfutást. Emellett szurkolhatunk Kozák Lucának és Kerekes Grétának is a 100 méter gátfutás vigaszágán. A szerda egyik legszomorúbb híre volt, hogy a világbajnok Losonczi Dávid nem jutott döntőbe a kötöttfogású birkózók 87 kg-os súlycsoportjában, csütörtökön 18.15 órakor a bronzéremért lép majd szőnyegre. Öttusában a női és a férfi körvívás szerepel a műsorban, Gulyás Michelle és Guzi Blanka, valamint Bőhm Csaba és Szép Balázs érdekeltek benne. Ritmikus sportgimnasztikában Pigniczki Fannit az egyéni összetett selejtezőiben. Folytatódnak a tekvando versenyei is, 68 kg-ban Józsa Levente délelőtt negyeddöntőzik a kínai Liang Jü-suaj ellen 10.10 órakor, este lesz a döntő és a bronzmeccs. Női vízilabdázóink 18 órakor ugranak medencébe Görögország ellen az 5-8. helyért.

Gulyás Michelle az öttusa versenyek egyik magyarja  Fotó: Nemzeti Sport

A kajak-kenu az a sportág, amely csütörtökön örömteli perceket tud szerezni a magyar szurkolóknak. Férfi C-2 500 méteren az Adolf Balázs, Hajdu Jonatán kettősnek a délelőtti középfutamban kell kivívnia a jogot, hogy ott lehessen a délutáni döntőben, a női C-1 200 méter előfutamában ott lesz Kiss Ágnes és Takács Kincső is, ha nem jutnak tovább, még lapátot ragadhatnak a reményfutamban is. Délben kerül sor a férfi K-4 500 méter középfutamaira a Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor magyar négyessel, amelynek muszáj továbblépnie a 13.50 órakor kezdődő fináléba. A nőknél már döntős a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra magyar négyes, amely tíz perccel korábban rajtol el, és mindkét egység esélyes az éremre, azt viszont nagyon nehéz lenne megmondani, hogy milyenre…

 

  




 

  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.