Csaknem rémálom lett a Dream Teamnek a szerbek elleni elődöntő

Csaknem megszületett a párizsi olimpia legnagyobb szenzációja. Az NBA-sztárokból összeállított Drem Team, azaz az Egyesült Államok férfi-kosárlabdaválogatottja mindenki szerint toronymagasan a torna legnagyobb esélyese, és a negyeddöntőig ezt igazolta is minden ellenfelét legázolva. A csoportkörben már legyőzött szerbek azonban nem így gondolták, és a zömmel nagyképűen kezdő amerikaiak ellen már 17 ponttal is vezetve nagyon közel kerültek a meccs megnyerésével, ám az utolsó negyedben a társak is felnőttek a 36 pontig jutó Steph Curryhez, az USA 95-91-re nyert, és Franciaország ellen játssza a döntőt.

2024. 08. 08. 23:24
Steph Curry fantasztikus teljesítményt nyújtott, alig tudott hibázni, 36 pontig, közte 9 tripláig jutott. Fotó: Nemzeti Sport
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsöprő volt a Dream Team, az Egyesült Államok NBA-sztárokból összeállított férfi-kosárlabdaválogatottja Szerbia ellen. Nem pénteken, hanem a csoportkörben. Az amerikaiak sima meccsen 110-84-re nyertek akkor, és azóta minden ellenfelüket legázolták, mondhatni, meneteltek az aranyérem felé. Legrosszabb álmaikban sem gondolták volna, hogy az elődöntőben az újra az útjukba kerülő szerbek kibabrálhatnak velük. 

LeBron James a meccs végére lendült bele. Fotó: AFP

Pedig majdnem megtették...

LeBron James, az NBA örökös pontkirálya és négyszeres bajnok, és Kevin Durant nagyon gyengén kezdett, de ez igaz volt mindegyik amerikaira, kivéve a 36 éves Stephen Curryt, aki az első negyedben 17 pontot szerzett csapata 23 pontjából, és később is egy ideig ő tartotta életben a Dream Teamet. 

A szerbek ugyanis nagyszerűen kosárlabdáztak, a nagy csillag, Nikola Jokics mellett Bogdan Bogdanovics is szórta a triplákat. Nagyon összeszedetten és lelkesen játszottak, míg a a nagy esélyes USA együttese sehogy sem találta a ritmust, és volt, hogy 17 pont is volt a hátránya. 

Lényegében a negyedik negyedre szedték össze magukat az amerikaiak, feljavult LeBron James és Kevin Durant is, és két perccel a vége előtt összejött a fordítás, majd a győzelem is, 95-91 lett a végeredmény. 

Steph Curry varázsolt

Steph Cury volt a mérkőzés embere 36 ponttal, kilencszer talált a gyűrűbe a triplavonalon kívülről, fantasztikus teljesítményt nyújtott, a másik oldalon Bogdan Bogdanovics 20, Nicola Jokics 17 pontot ért el. Szerbiát minden elismerés megilleti, amíg bírta, jól használta ki az amerikai játékosok többségének a nagyképűségét, akik aztán még éppen időben kaptak észbe. A döntőben sem lesz könnyű dolga a Dream Teamnek, a hazai közönség előtt játszó és az elődöntőben a világbajnok Németországot legyőző Franciaország lesz az ellenfele. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.