Gulyás kiemelkedően teljesített, ketten is esélyesek a továbbjutásra

Csütörtökön az öttusázók is megkezdték szereplésüket a párizsi olimpián. Szép Balázs, Bőhm Csaba, valamint Gulyás Michelle és Guzi Blanka révén volt magyar érdekeltség.

2024. 08. 08. 18:12
GULYÁS Michelle
Gulyás Michelle remek eredménnyel zárt az öttusázók körvívás versenyszámában. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az öttusázók küzdelmei csütörtökön az Észak-párizsi Arénában kezdődtek meg. Az első számnak nagy jelentősége volt a verseny alakulása szempontjából, mert jó kiindulást jelent a pénteki elődöntőre, az onnan továbbjutók pedig a fináléba is magukkal viszik az eredményt.

BÕHM Csaba
Bőhm Csaba és az argentin Franco Serrano párharca Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Gulyás Michelle kiemelkedő eredménye

A férfiak rangsoroló vívásában Szép Balázs 18 győzelemmel és 17 vereséggel zárt, ami biztató eredmény, a világbajnok Bőhm Csaba viszont 13 sikere mellett 22-szer kikapott a páston, ezzel pedig már a döntős szereplés kivívása is bravúr lenne részéről.

– Bőhm azzal, hogy megnyerte a világkupadöntőt, majd a világbajnokságot is, vélhetően túl magasra tette maga számára a mércét, ezt és az olimpiai hangulatot, körítést valószínűleg nem bírta elviselni. Nem is úgy mozgott a páston, mint máskor, nem tudta azt hozni, amit szokott

 – nyilatkozta Martinek János szövetségi kapitány.

Az elődöntőt pénteken rendezik két 18 fős csoportban, mindegyikből kilenc öttusázó jut majd a szombati fináléba.

A férfiak után a női mezőny vette birtokba az Észak-párizsi Arénát, ekkor Gulyás Michelle és Guzi Blanka révén volt magyar érdekeltség. Gulyás kiemelkedő eredményt ért, 24 ellenfelét győzte le és 11-től kapott ki, ezzel a második helyen végzett, Guzi viszont 15 győzelem mellett hússzor kikapott.

A női elődöntőt szombaton rendezik két 18 fős csoportban, mindegyikből kilenc öttusázó jut majd be a vasárnapi fináléba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.