Cirkusz vagy boksz? Jake Paul kiütéssel fenyegeti Mike Tysont

November 15-én csap össze egymással egy nyolcmenetesre kiírt meccsen a bloggerként elhíresült Jake Paul és a korábbi verhetetlennek hitt nehézsúlyú világbajnok, Mike Tyson. Utóbbit hatalmas ujjongással fogadták a nézők a New York-i nyilvános sajtóeseményen, míg ellenfele már a sok millió dollárról álmodik, amit Tyson ellen megkereshet.

2024. 08. 20. 5:32
Pre-Fight press conference between Mike Tyson and Jake Paul
epa11338219 Former heavyweight boxing champion Mike Tyson (L) and Jake Paul, YouTuber and professional boxer, pose for the media during a pre-fight press conference held at the Apollo Theatre in New York, New York, USA, 13 May 2024. The Tyson versus Paul heavyweight boxing match will be held at the AT&T Stadium in Arlington, Texas, on 20 July 2024. EPA/PETER FOLEY Fotó: PETER FOLEY
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ökölvívás, igaz csak az amatőr válfaja, sosem látott mélységbe zuhant, és bizony vannak olyan profigálák, amelyek komolytalansága miatt a hivatásos bunyó nimbusza sem az igazi. Ez utóbbiak közé tartozik az eredetileg június 20-ra tervezett, de Mike Tyson rosszulléte miatt lemondott gálát november 15-én, a Dallas Cowboys amerikaifutball-csapat stadionjában, a texasi Arlingtonban rendezik meg, melyen a főmeccset a színészként és nagyszájú bloggerként elhíresült Jake Paul, valamint az 58 esztendős, 2005-ben visszavonult Mike Tyson vívja majd. Legalább utóbbinak van köze a profi ökölvíváshoz, hiszen fénykorában, 1987 és 1990 között legyőzhetetlen volt, s a nehézsúly világbajnoka lett, és karrierje alatt 50 győzelmet aratott (44-et kiütéssel) és hat vereséget szenvedett.

Az már eleve meglepő, hogy a jegyelővételi adatok alapján nem kizárt, hogy telt ház előtt csaphatnak össze a felek. Nem véletlen, hogy a 10 meccsből kilencet megnyerő – hatot kiütéssel – és egyet elveszítő Jake Paul szemei előtt már dollárok lebegnek, és arra számít, hogy 40 millió dollárt fog keresni a Tysonnal vívott ringháborúban. Mondjuk, ha a volt nehézsúlyú világbajnok azt a formáját hozza, amit 2020-ban vívott a honfitárs, szintén korábbi világbajnok Roy Jones ellen – a „csata” döntetlennel végződött –, ami az ökölvívás nyílt megcsúfolása volt, akkor a komolyan készülő blogger akár meg is lepheti Tysont.

– Azért vagyok itt, hogy 40 millió dollárt keressek, és kiejtsek egy legendát, semmi más nem érdekel. Azt akarta, hogy a viadal hivatalos legyen, és hogy tényleg fenékbe rúgjam... – közöle a rettentően magabiztos Paul.

Tavaly májusban kihirdették a Tyson–Paul-ringháború szabályait, és IronMike végre megkapta a versenyengedélyét a texasi engedélyezési és szabályozási minisztériumtól, így minden akadály elhárult azelől, hogy 58 évesen ismét profiboksz-mérkőzést vívhasson. Ugyanakkor miután a találkozó nehézsúlyban lesz, Tyson eredeti terepén, a veterán amerikai némi előnyt kapott emiatt, hiszen Paul cirkálósúlyú. A menetek kétpercesek lesznek, ami újfent az utóbbi időben fizikailag sokat fejlődő Tysonnak kedvezhet.

Főleg azért, mert a volt világbajnok ugyan elveszítette korábban megcsodált erejének nagy részét, viszont megvan az a bizonyos vasökle, ami ha egyszer betalál, biztos, hogy Jake Paul megismerkedik a ringet borító anyaggal. Erre azért is megvan az esély, mert Tyson a kézsebességéből veszítette a legtöbbet, ezt mindenki láthatta a közösségi oldalakra feltöltött edzésvideókból.

– Amint elkapom ezt a fickót a ringben, vége lesz abban a pillanatban. Futni fog. Futni fog, mint a tolvaj – jelentette ki a magabiztos Tyson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.