Ő az olimpia legfurább külsejű sportolója, aki Hulknak képzeli magát

Nagy feltűnést keltett a párizsi olimpia női súlylökőversenyének csütörtöki selejtezőjében az amerikai Raven Saunders, aki a teljes arcát elfedő maszkban, napszemüvegben és lila-zöld hajjal jutott be a pénteki döntőbe. Az olimpia legfurább külsejű sportolója Hulknak képzeli magát.

2024. 08. 09. 7:43
Nagy feltűnést keltett a párizsi olimpia női súlylökőversenyének csütörtöki selejtezőjében az amerikai Raven Saunders, aki a teljes arcát elfedő maszkban, napszemüvegben és lila-zöld hajjal jutott be a pénteki döntőbe. Fotó: EPA/Ashley Landis
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Raven Saunders korábban is ismert volt az extravagáns megjelenéséről, de amit a párizsi olimpia súlylökő selejtezőjében előadott, az még tőle is szokatlan volt. Gyakorlatilag semmit sem lehetett látni az arcából, mert az egészet eltakaró fekete maszkot húzott, amire még napszemüveget is vett. Csak a lilára és zöldre festett haja látszódott. – Teljesen kiöltöztem – mondta Saunders a megjelenéséről. – Emlékeztetnem kellett az embereket arra, hogy ki is vagyok én.

Raven Saunders nagy feltűnést kelt az olimpián (Fotó: EPA/Bernat Armangue)

Saunders korábban már mesélt arról, hogy a híres képregényhős, Hulk mondhatni a „példaképe”. Az ő esetében ugye van a feltaláló, tudós Bruce Banner, akit ha feldühítenek, átváltozik a félelmetes zöld szörnnyé, Hulkká. Saunders hasonlóképpen érzi magát a versenyeken, kétféle énje van.

Raven Saunders megtanulta Hulkot irányítani

– Azelőtt nehezen tudtam kezelni, hogy mikor jött elő Hulk belőlem, vagy mikor nem jött elő – árulta el még 2021-ben. – De az utam során, különösen a mentális egészséggel és hasonló dolgokkal kapcsolatban megtanultam, hogyan kell szétválasztani magamban a két énemet. Ugyanúgy, ahogy Bruce Banner megtanulta irányítani a Hulkot, én is megtanultam, hogyan engedjem szabadjára a bennem lévő Hulkot a megfelelő pillanatban, és így a lelki békét is megleltem.

Saunders a versenyekre átváltozik Hulkká, és ott próbálja kiadni magából a feszültséget. Korábban 18 hónapos eltiltást kapott három doppingellenőrzés kihagyása miatt, emiatt lemaradt a 2023-as budapesti világbajnokságról is. A felfüggesztés 2024 februárjában ért véget, így vehet részt a párizsi olimpián. A tokiói játékokon ezüstérmes Saunders a női súlylökés selejtezőjében 18,62 méteres kísérletével bejutott a pénteki döntőbe. Nem ő volt az egyetlen amerikai, aki az atlétikai számok csütörtöki napján feltűnést keltett, Noah Lyles kerekesszékben hagyta el a pályát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.