Jön Ronnie O’Sullivan! Kínában valóra válik Révész Bulcsú álma

Hétfőn a kínai Hszianban kezdődött el a 2024/25-ös profi sznúkeridény első hagyományos lebonyolítású pontszerző versenye. Az első magyar profi sznúkeres, a tizenhét éves Révész Bulcsú a sikeres selejtező után az első fordulóban a sportág legnagyobbja, Ronnie O’Sullivan ellen lép asztalhoz. Veszítenivalója nincs a magyar játékosnak, már a Ronnie O’Sullivan elleni tétmeccs létrejöttével is valóra vált Révész Bulcsú egyik álma.

2024. 08. 19. 10:32
Budapest 20230304 Snooker Sznúker 2023 Magyar Sznúker Gála Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport Révész BulcsúBudapest 20230304 Snooker Sznúker 2023 Magyar Sznúker Gála Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport Révész Bulcsú Ronnie O’Sullivan
Ronnie O’Sullivan Hszianban tétmeccsen figyelheti, hogyan játszik Révész Bulcsú Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A speciális lebonyolítás miatt Révész Bulcsú már egy hónapja, Angliában sikerrel megvívta a kínai Hszianban zajló Xi’an Grand Prix selejtezőjét, a rutinos David Grace ellen 5-0-ra nyert. A főtáblás szereplés bebiztosítása és a sorsolás kombinációja nagy lehetőséget hozott: Révész Bulcsú a Ronnie O’Sullivan–Vang Jü-csen selejtező győztesére várt az első fordulóban, amelyet csak hétfőn, a verseny helyszínén rendezték meg, ahogy az szokás is, hogy a legnagyobb sztárokat egy extra alkalommal is láthassa a kínai közönség. Révész álompárosítása végül simán összejött: Ronnie O’Sullivan 5-0-ra legyőzte a hongkongi Vangot, és kedden már Révész Bulcsú ellen lép asztalhoz.

Ronnie O’Sullivan sznúker Stuart Bingham Crucible világbajnokság Révész Bulcsú Xi'an Grand Prix
A hétszeres világbajnok Ronnie O’Sullivan lesz Révész Bulcsú következő ellenfele (Fotó: World Snooker Tour)

Révész Bulcsú februárban harcolta ki a jogot, hogy a 2024/25-ös és a 2025/26-os idényben a profi mezőny tagja legyen. A folytatás azon múlik, hogy ebben a két szezonban milyen eredményeket ér el a magyar sznúkeres.

Mikor játszik egymás ellen Révész Bulcsú és Ronnie O’Sullivan?

A Tour-kártya megszerzése után a hétszeres világbajnok brit sznúkerlegenda, Ronnie O’Sullivan is gratulált Révésznek, s jelezte: bízik benne, hogy ha összecsapnak, a magyar fiatalember visszafogja magát ellene.

Hamar kiderül, hogy mire megy egymás ellen a két játékos, ugyanis az idény első hagyományos lebonyolítású pontszerző versenyén, a Xi’an Grand Prix első fordulójában összecsapnak. A mérkőzés magyar idő szerint kedden 13.30-kor kezdődik, a tét a legjobb harminckettő közé jutás.

– Egyáltalán nem érzek magamban félelmet. Ha megkérdeznének, hogy kivel szeretnék játszani bármilyen versenyen, azt mondanám, hogy Ronnie-val. Azért vagyok itt, hogy élvezzem, amennyire csak tudom – erősítette meg a napokban a brit sajtónak is Révész Bulcsú, amit korábban is hangoztatott: nagy álma volt, hogy összecsapjon a sportág legendájával.

A Magyar Snookergálán ez már megtörtént korábban, kedden viszont immár tétmeccset vívhat Ronnie O’Sullivan ellen Révész Bulcsú.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.