Mi történt Sallai Rolanddal? Meccskeretben sem volt a Freiburgban

Minden magyar érdekeltségű csapat továbbjutott a Német Kupa első fordulójának szombati játéknapján. Gulácsi Pétert már a második percben sokkolta a harmadosztályú ellenfél egy góllal, de a Willi Orbánt is bevető Lipcse fordított, Schäfer András is tevékeny részese volt az Union Berlin győzelmének, Sallai Roland viszont meccskeretben sem volt a Freiburgban. Sérült? Mégis klubot vált? Egyik sem.

2024. 08. 17. 18:57
SALLAI Roland
Sallai Roland nagy tervekkel érkezett Isztambulba Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Freiburg a harmadosztályú Osnabrück otthonában győzött simán 4-0-ra, amivel bejutott a Német Kupa következő körébe, a legjobb 32 közé. Sallai Roland nem volt tagja a keretnek, ami különösen annak fényében meglepő, hogy bár a nyáron, különösen az Európa-bajnokságon nyújtott remek teljesítményének köszönhetően sok szó esett a távozásáról, minden jel szerint marad a klubnál, nemrég úgy nyilatkozott, hogy úgy érzi, minden a helyén van. Kézenfekvő lenne, hogy megsérült, ezért maradt ki, de ez sem igaz.

SALLAI Roland
Sallai Roland az Eb-n jól játszott, klubjában egyelőre nem volt kerettag. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Sallai a klub tájékoztatása szerint azért maradt ki a csapatból, mert még edzéshiánnyal küzd. Ennek oka az, hogy az új vezetőedző, Julian Schuster felajánlotta neki, hogy ha még nem érzi magát teljesen kipihentnek, akkor meghosszabbíthatja a nyaralását, amivel a magyar támadó élt. Sallai így csak július 24-én tért vissza a klubjához, és csak az utolsó, augusztus 3-i, Strasbourg elleni felkészülési találkozón játszott. Vélhetően úgy ítélték meg, hogy a tétmeccs még korai lenne neki.

Gulácsi Pétert hamar sokkolták

A többi magyar a pályán volt szombaton a Német Kupában. A kapusversenyt a nyáron Lipcsében újfent megnyerő Gulácsi Péter már a második percben gólt kapott a harmadosztályú RW Essen ellen, nem tehetett a gólról, a kapufa mellé jól kihelyezett lövés volt. A Lipcse négy találattal válaszolt, s 4-1-re nyert, Gulácsi mellett a védelem vezére, Willi Orbán is végig a pályán volt.

A Schäfer Andrással felálló és őt a 64. percben lecserélő Union Berlin a negyedik vonalbeli Greifswald vendégeként nyert 1-0-ra. Szalai Attila csapata, a Hoffenheim még pénteken csak tizenegyespárbajban jutott tovább a negyedosztályú Würzburger Kickers ellen, a magyar védő végig a kispadon volt.

Vasárnap Dárdai Palkó és Dárdai Márton Herthája a Hansa Rostock ellen lép pályára, Németh András Hamburgja a Meppen vendége lesz, hétfőn Dárdai Bence Wolfsburgja a Koblenzhez látogat és aznap magyar rangadó is kialakulhat a Braunschweig–Frankfurt meccsen – a hazaiknál Szabó Levente, a vendégeknél a kölcsönadással megkínált Lisztes Krisztán és Fenyő Noah lehet érdekelt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.